A jól játszó Dárdaival kikaptak a németek az angoloktól

A német U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett Angliától. A találkozót Dárdai Márton végigjátszotta.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 09. 28. 11:29
Soccer U-21 Laenderspiel/ European Championship qualification U 21/ Germany - Latvia 4:0.
Soccer U-21 Laenderspiel/ European Championship qualification U Fotó: Europress/AFPANKE WAELISCHMILLER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután hétfőn a Nemzetek Ligájában az A válogatottak csaptak össze (3-3), kedden a két nemzet U21-es csapata mérte össze tudását – írja a Nemzeti Sport. A Sheffield United stadionjában rendezett mérkőzést végigjátszotta a Hertha BSC hátvédje, középső fia, Dárdai Márton, aki a Frankfurter Allgemeine Zeitung értékelése szerint a német együttes egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

– Egy kicsit nagyobb átütő erőt kellene felmutatnunk a pályán, a helyzeteinket jobban kell kihasználnunk, és hátul is erősebb teljesítményre kell képesnek lennünk. Ha ezek meglesznek, minden más jön már magától – értékelt a lapnak Dárdai, aki negyedik alkalommal szerepelt a német U21-es csapatban.

A találkozón a gyermekkora jelentős részét Angliában töltő (és korábban több helyi utánpótlás-válogatottban is játszó) wolfsburgi Lukas Nmecha szerzett vezetést a németeknek. A gólra a szünet előtt a New York-i születésű, korábban az Egyesült Államok U18-as csapatában is játszó Folarin Balogun választolt, majd a második félidő elején a Chelsea-t erősítő Connor Gallagher előnyhöz juttatta az angolokat. A végeredményt a Manchester Cityben játszó Cole Palmer állította be a hosszabbításban.

Anglia–Németország 3-1 (Balogun 41., Gallagher 47., Palmer 90+5., ill. Nmecha 35.). Kiállítva: Knauff (90+7., Németország)

Borítókép: Dárdai Márton játékára nem lehetett panasz (Forrás: Europress/AFP/Anke Waelischmiller)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.