2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Könnyed angol siker és továbbjutás

Az angol válogatott vasárnap este simán, 3-0-ra legyőzte Szenegál együttesét a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

  • Könnyed angol siker és továbbjutás

A legutóbb negyedik helyezett angol csapat szombaton a címvédő francia együttes ellen lép pályára a negyeddöntőben.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Anglia-Szenegál 3-0 (2-0)

-------------------------

al-Hor, 65 985 néző, v.: Ivan Barton (salvadori)

gólszerzők: Henderson (39.), Kane (45+2.), Saka (57.)

sárga lap: Koulibaly (76.)

Anglia:

-------

Jordan Pickford - Kyle Walker, John Stones (Eric Dier, 76.), Harry Maguire, Luke Shaw - Jordan Henderson (Kalvin Phillips, 82.), Declan Rice, Jude Bellingham (Mason Mount, 76.) - Bukayo Saka (Marcus Rashford, 65.), Harry Kane, Phil Foden (Jack Grealish, 65.)

Szenegál:

---------

Edouard Mendy - Youssouf Sabaly, Kalidou Koulibaly, Abdou Diallo, Ismail Jakobs (Fode Ballo-Toure, 84.) - Ismaila Sarr (Krépin Diatta, a szünetben), Nampalys Mendy, Pathe Ciss (Idrissa Gana Gueye, a szünetben), Krepin Diatta - Iliman Ndiaye (Bamba Dieng, a szünetben) - Boulaye Dia (Famara Diedhiou, 72.)

I. félidő:

---------

39. perc: gyors támadást vezetett Anglia a bal oldalon, Foden sarokkal Kane-hez játszott, aki a felezővonaltól nem messze Bellinghamet szöktette, a szélső pedig középre tálalt, ahol az érkező Henderson a kapuba továbbította a labdát (1-0).

45+2. perc: egy villámgyors kontra végén Shaw Kane-hez passzolt, aki a tizenhatoson belül a kapussal szemben nem hibázott (2-0).

II. félidő:

-----------

57. perc: Foden ment el szépen a bal oldalon, majd középre tálalt a teljesen üresen érkező Saka elé, aki a kimozduló Mendy mellett a kapuba pörgetett (3-0).

Az első percek tapogatózó futballja után az angolok vették át az irányítást és állandósították jelenlétüket a szenegáliak térfelén. Kane-ék elsősorban a szélekről próbáltak építkezni, az első negyedórában viszont nem jutottak el komoly helyzetig.

A folytatásban sem változott sokat a meccs képe, igaz, amíg az angolok képtelenek voltak valódi veszélyt teremteni riválisuk kapujánál, addig a keveset kockáztató szenegáliak két labdaszerzés után két komolyabb lehetőséget is kialakítottak, a másodiknál Pickfordnak kellett nagy bravúrt bemutatnia.

Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese ezt követően némileg váratlanul vezetést szerzett, amely után egyértelműen riválisa fölé nőtt, és a játékrész utolsó pillanataiban - Kane válogatottbeli 52. góljával - egy gyors kontra végén megduplázta előnyét.

A fordulás után hármat cserélt a szenegáli kapitány, a csapat pedig igyekezett nyíltabban játszani, de ezzel nem lett veszélyesebb az angol kapura, a védekezése viszont fellazult, amit alig tíz perc után Saka kihasznált.

A harmadik gól után már nem maradt izgalom a mérkőzésben, Anglia nagyon könnyedén nyerte meg a mérkőzést és jutott be a legjobb nyolc közé.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!