Terrorizálják a Real Madrid sztárját, a csapat már tehetetlen

Vinícius Júnior hetek, hónapok óta céltábla a La Ligában. Az ellenfelek drukkerei és védői is vadásznak rá, s a Real Madrid Mallorca elleni legutóbbi bajnokiján újabb mérföldkőhöz érkezett a brazil futballista elleni támadások sorozata. Most Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője vette védelmébe Vinícius Júniort, de a mondandója pusztába kiáltott szónak tűnik.

Magyar Nemzet
2023. 02. 06. 10:44
RCD Mallorca v Real Madrid CF - LaLiga Santander
Vinicius Junior left winger of Real Madrid and Brazil during the LaLiga Santander match between RCD Mallorca and Real Madrid CF at Visit Mallorca Estadi on February 5, 2023 in Mallorca, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid a védő Nacho öngólja miatt szerencsétlen 1-0-s vereségbe szaladt bele a Mallorca otthonában a La Liga 20. fordulójában, de a mérkőzés utáni sajtótájákoztató legfontosabb témája volt. Pontosabban az, amit ki kell állnia a 120 millió euróba kerülő brazil támadónak az ellenfelek miatt, akik vadásznak rá a pályán.

Vinícius Júnior, a Real Madrid sztárja gyakran kerül a földre, és nem önszántából Fotó: Jaime Reina/AFP

A Mallorca elleni meccsen Vinícius Júnior tíz szabálytalanságot szenvedett el, s ez új rekord a Real Madrid színeiben az elmúlt évtizedben. Azaz ennyiszer senkit sem rúgtak fel a királyi gárda játékosai közül az elmúlt tíz évben, 2013 óta. Igen, még Cristiano Ronaldót sem.

Nem csupán egy kiugró meccsről van szó, a Vinícius Júnior elleni támadások már hosszú ideje tartanak, ami folyamatosan témát ad Spanyolországban. Sajnos nem meglepő, hogy a lelátóról elsősorban rasszista támadásoknak van kitéve a brazil szélső, akit tavaly ősszel pécéztek ki a góljai után bemutatott örömtánca miatt.

Arcátlan vélemény: majomkodás? 

Pedro Bravo, a játékosügynökök spanyolországi szövetségének elnöke egy tévéadásban úgy fogalmazott, hogy Viníciusnak be kellene fejeznie a majomkodást.

– Megint rasszista és xenofób beszólás áldozata lettem, de nem ez volt az első eset – reagált akkor Vinícius Júnior. – Néhány hete elkezdték kriminalizálni a táncaimat. De ezek a táncok nem csak az én táncaim. Ugyanúgy hozzátartoznak Ronaldinho, Lucas Paqueta, Griezmann, Joao Felix és Matheus Cunha játékához is, de a brazil funk, szamba és reggaeton énekesek és a fekete amerikaiak személyiségéhez is. Azért táncolunk, hogy a világ kulturális sokféleségét ünnepeljük ezzel is.

Ovációt várt Vinícius Júnior felrúgásáért

A Real Madrid támadója azonban jó ideje fizikai támadásoknak is ki van téve, mintha az ellenfelek játékosai vadásznának rá a pályán. 

Hihetetlen, de a Mallorca egyik védője, Pablo Maffeo arra kérte edzőjét, cserélje őt le, mert így akarta megünnepeltetni magát a közönséggel, amiért jól felrúgta Viníciust. Erről maga Javier Aguirre, a Mallorca edzője számolt be.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti már januárban is beszélt a Viníciust érő támadásokról, szerinte a negatív hangulat olykor rossz irányba tereli a 22 éves, még fiatal és érzékeny játékos teljesítményét: – Mindenki nyomást helyez rá: a szurkolók, az ellenfelek, a játékvezetők. Az igazság az, hogy fogalmam sincs, miért történik ez, mert elkötelezett a játék iránt.

Ancelotti és a Real Madrid tehetetlen

A Mallorca elleni meccs után, amelyen Viníciust talán minden eddiginél keményebben darálták az ellenfelek, aminek hatására a brazil is összeszedett egy sárga lapot a 44. percben egy visszarúgás miatt, Ancelotti már konkrétabban és határozottabban fogalmazott.

– Mindaz, ami történt és történik, nem Vinícius Júnior hibája – jelentette ki Ancelotti, akit a The Athletic idézett. – Ő csak futballozni szeretne, de ezt olyan ellenséges környezetben kell tennie, amelyben egyfolytában provokálják és szabálytalankodnak ellene. Ez történik. Mindenkinek változtatnia kellene a hozzáállásán. Elég csak megnézni, hogy mi történt vele a Mallorca elleni meccsen.

Borítókép: Vinícius Júnior sokat szenved a Real Madrid mezében (Fotó: Jose Breton/NurPhoto/NurPhoto via AFP) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.