Legalább egy tucat áldozata lehet a karateedzőként dolgozó férfinak

Többen is megszólaltak a szexuálisan bántalmazott fiúk közül.

Magyar Nemzet
2023. 03. 27. 13:27
pedofil lugas
1317933506 Fotó: Motortion Films
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt lapunk korábban megírta, szexuális kényszerítés gyanúja miatt folyik nyomozás egy férfi ellen. Az üggyel kapcsolatban az Index korábban megírta, hogy egy világbajnok magyar sportoktató férfit, aki egy vallási felekezet hittérítője, szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak. A BRFK a Pesti Srácoknak megerősítette, hogy folyamatban van a nyomozás ügyben, az edzőt meggyanúsították, de kényszerintézkedést nem indítványoztak, mondván, annak nem álltak fenn a feltételei. A Blikk információi szerint a nyomozás másfél éve tart, a karateedzőként dolgozó férfi pedig szabadlábon védekezhet, sőt úgy tudni, jelenleg is gyerekekkel foglalkozik a vallási gyülekezet sportiskolájában. Az Index emlékeztetett, hogy az eset nyolc évvel ezelőtt kezdődött: az egykori világbajnok férfihoz 2015-ben kezdett el járni egy akkor 15 éves fiú, akit teljesen behálózott, és – a nyomozati iratok szerint – három év alatt legalább száz alkalommal történt közöttük szexuális együttlét. A gyermek eleinte kétszer járt hozzá masszázsra, kétszer pedig edzésre. Vallomásából kiderül, hogy a masszázsok sokszor túlságosan is intimre sikerültek, ami után a férfi közösült is a fiatal fiúval.

A Pesti Srácok információi alapján F. Márton Újpesten harcművészeti iskolát alapított, és több mint húsz éve foglalkozik nemcsak fiatalkorúakkal, hanem kiskorú gyermekekkel is. Néhány éve látványosan megtért, csatlakozott egy afrikai eredetű, de magyar alapítású gyülekezethez, amelynek több vidéki központjába is eljár, Budapesten annak a fővárosi képviselőjének mondta magát. Harcművészeti iskoláját Sionon Gyülekezetének nevezte el.

Egy volt edzőtárs, Kollárik József volt az első, aki megnyílt és nyilatkozott a lapnak. Beszélt arról, hogy már húsz éve az egész környezetük sejtette, tudta, hogy Márton mit művel a fiatal fiúkkal, de senki sem mert, vagy akart lépni, attól is tartva, hogy még őt kezdik ki, vádolják majd homofóbiával, s állítják pellengérre, amiért „megtámadta” az edzőt. 

Időközben kiderült, hogy legalább egy tucat áldozat lehet, akiket meg is neveztek a kihallgatások során tanúk. Információink szerint többen tettek egyértelműen terhelő vallomást a férfira. 

– Gyerek voltam, amikor a szüleim elváltak. Apám külföldre költözött. A nevelőapámtól pedig ha csak lehetett, inkább távol voltam – mesélte el a történetét az egyik áldozat, Krisztián. Elmondta, az édesanyja nem engedte volna, hogy megverje a fiát, azonban máig emlékszik az edző faklumpájára, mekkorát tudott koppanni, amikor utánavágta. F. Márton ugyanis kipuhatolta, melyek azok a családok, ahol probléma van, és ott nemcsak a fiút, hanem a masszázsok segítségével sok esetben az anyát is behálózta, ezzel előre bebiztosította magát, ha a fiú beszélne.

– Amikor ki akartam szállni és azt mondtam, én ennek véget vetek, nem hagyom tovább, azt mondta, hogy semmi, egy senki vagyok nélküle, mindent csak neki köszönhetek – mondta Krisztián, akit miután a fentiek már nem hatottak rá, azzal zsarolt meg, hogy segédedzői bérét nem fizeti ki, vagy nem úgy, ahogy járna.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Motortion Films)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.