idezojelek

Koncz Zsuzsa arcátlanul lefitymálta a magyarokat

Ezért nem szeretem a művésznőt.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Ezért nem szeretem a művésznőt.

Felhévizy Félix soha nem kedvelte igazán Koncz Zsuzsát. Valószínű, hogy ennek a negatív véleménynek a kialakulásában szerepet játszott az is, hogy már a szülei sem kedvelték. De ez nem is probléma, hiszen ízlések és pofonok, ahogy mondani szokták különbözők. Félix sokkal inkább a rockzene felé orientálódott, de az énekesnők közül is inkább Cserháti Zsuzsa és Kovács Kati stílusát kedvelte jobban. Természetesen mindezt úgy, hogy közben maximálisan elismerte és tisztelte Koncz Zsuzsa munkásságát. Aztán amikor úgymond kinyílt a világ, a zenészek is elkezdtek politizálni. Akkor kerültek leosztásra azok a lapok, amelyek szerint kizárólag akkor vagy (lehetsz) tehetséges, igazi művész, ha a baloldali, liberális eszméket támogatod, ha esetleg nemzeti érzelmű, keresztény gondolkodású vagy, akkor viszont nincs helyed a nagybetűs művészek között, nemkívánatos, pária státusban maradsz. 

Az egykori SZDSZ járt ebben az élen, hiszen szépen maga köré gyűjtötte a liberális művészeket, akik, azért valljuk be – tisztelet a nagyon kevés kivételnek –, a Kádár-rendszer kegyeltjei, kiváltságosai voltak egytől egyig. Ebbe a körbe tartozott számos más ballib híresség mellet, Bródy János és Koncz Zsuzsa is. Na ők aztán végigtolták és tolják mind a mai napig a rájuk kiosztott szerepet. Teszik ezt úgy, hogy már párt sincs mögöttük, csak az a nagy-nagy PC, megértő és elfogadó liberális eszme. Valós társadalmi támogatás hiányában ugyanis az ezt az értékrendet követő pártok mind-mind eltűntek a politikai színpadról, vagy pedig szánalmasan vegetálnak.

Vannak tehát ők, az úgynevezett fekete öves baloldali, liberális megmondóemberek, Friderikusztól, Alföldin keresztül, Schillingen át Koncz Zsuzsáig, akik nem törődve azzal, hogy gyakorlatilag egyedül maradtak a társadalomban a módfelett korszerű és európai véleményükkel, mind a mai napig egymást váltva rendszeresen fröcsögnek és lázítanak a kormány ellen. 

Ráadásul úgy, hogy felsőbbrendűségüket soha nem mulasztják el érzékeltetik felénk, bunkó, ódivatú, magyarkodó, bőgatyás suttyók felé. 

Koncz Zsuzsa például számos esetben támadt már rá a kormányra, de még olyan is előfordult, hogy az egész magyarságra tett dehonesztáló kijelentést, például korábban adott egy interjút a 24.hu-nak, ahol a következőképpen beszélt a magyarokról: 

„(…) egyszerűen szégyellem magamat amiatt, hogy idáig jutott a világ, hogy idáig jutottunk mi is. Kellemetlen náció lettünk a környezetünk számára, és a történelmünkben nem először.”

Bravó, így beszél egy liberális magyar énekesnő a saját népéről. 

Koncz a héten is megszólalt, most ő volt az ügyeletes. Nyár van, úgy látszik szabadságolások vannak a libsi megmondóembereknél is. 

Az elnyomott és ellehetetlenített, Kossuth- és Prima Primissima díjas művész a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorban sírdogált azon, hogy szerinte a 60-as években a fiatalok szabadok voltak (sic!), és bár sok bajuk volt a világgal, a jelenlegi helyzettel ellentétben mégis hallatszott a hangjuk, hiszen annak idején nem volt teljesen megtagadva tőlünk a megszólalás joga, a jelenlét lehetősége. Bizony, ez Koncz művésznő perspektívájából valóban így tűnhet, hiszen neki valóban mindent szabad volt. 

Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője egy, a Magyar Nemzetnek adott korábbi interjúban úgy fogalmazott arra a felvetésre, hogy Koncz Zsuzsa szerint most keményebb diktatúra van, mint annak idején:

„– Az apósa Kádár szövegírója volt. Egy technikus egyszer azzal poénkodott, hogy Koncz Zsuzsának két mikrofont kell felrakni, mert, mint mondta: hang helyett csak meleg levegő jön belőle. Életemben egyszer találkoztam vele, akkor is csak futólag, és azt üzenném neki, ahogy az összes többinek is, aki az előző rendszer kedvezményezettje volt, hogy legalább most fogják be a szájukat. […]” 

De természetesen Koncz Zsuzsa nem állt le itt, volt azért egy magyarságot lekicsinylő, lefitymáló megjegyzése is, hiszen anélkül nem készülhet el magára valamit is adó, klasszikus, libsi interjú: 

„Nem hiszem, hogy az 500 milliós Európai Unióban a 9 és fél milliós Magyarország fogja megmondani a tutit és fogja megmenteni Nyugat-Európát.” 

Túl azon, hogy a hangja, zenéje, stílusa nem áll hozzám közel, kimondhatjuk, hogy igazán ezekért a fröcsögő, igaztalan, lefitymáló, beképzelt, felsőbbrendű libsi megszólalásai miatt nem szeretem Koncz Zsuzsát – gondolta magában Felhévizy, majd megnyugtatásképpen feltette a lemezjátszójára a P. Mobil első stúdióalbumát 1981-ből, a Mobilizmót.

Borítókép: Koncz Zsuzsa Kossuth- és Prima Primissima díjas énekesnő (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Államcsínyről álmodoznak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.