2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Újabb országok vezetői gratuláltak Orbán Viktornak

A belga, a máltai, a cseh és a román miniszterelnök, valamint a szerb államfő is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak újbóli miniszterelnökké választása kapcsán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

  • Újabb országok vezetői gratuláltak Orbán Viktornak

 

Alexander de Croo örömmel állapította meg, hogy további lehetőségük nyílik a magyar-belga kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére. Emlékeztetett arra, hogy a közös munkára azért is szükség van, mert 2024-ben Magyarország éppen Belgiumtól veszi át az Európai Unió soros elnökségét.

Robert Abela máltai miniszterelnök szintén kiemelte a kétoldalú kapcsolatokon túl az Európai Tanácsban folyó együttműködést "a kölcsönös prioritások és érdekek" alapján.

Petr Fiala, Csehország miniszterelnöke gratuláló levelében az ukrajnai háborúról is írt, kiemelve, hogy egy szuverén és független ország elleni inváziót soha nem szabad tolerálni. A cseh kormányfő örömét fejezte ki, hogy Magyarország is részese az európai szolidaritásnak Ukrajna ügyében. Kiemelte ezen felül az energiabiztonság kérdését, amelyet a mostani háború az Európa előtt álló egyik legfontosabb kihívássá tett.

Nicolae Ciuca, Románia miniszterelnöke többek között a NATO és az Európai Unió keretében zajló együttműködés elmélyítésének fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktornak, szintén az ukrajnai konfliktus kapcsán.

Aleksandar Vucic szerb elnök gratuláló levelében arról írt a magyar miniszterelnöknek, hogy Szerbia a barátja és megbízható, hűséges, becsületes partnere marad a magyaroknak. "Továbbra is küzdeni fogunk Szerbia és Magyarország, valamint polgáraink közös értékeiért és érdekeiért, és még tovább erősítjük kapcsolatainkat. Ezután is kiemelt figyelmet fordítunk kisebbségeinkre, mert a határaink mindkét oldalán élők jelentik a legerősebb és legértékesebb hidat országaink között" - írta Vucic elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!