Kiderült, miért lesz nehéz a Fradinak az ír bajnok ellen

Még kellemetlen, fájó emlék a Qarabag elleni búcsú a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de már új feladat vár a labdarúgó NB I bajnokára. Csütörtök este az ír Shamrock Rovers ellen az Európa-liga csoportkörbe jutásnak ágyazhat meg a Ferencváros. Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója figyelmeztetett: kellemetlen stílusú csapat lesz a Fradi ellenfele, de a zöld-fehér gárda már felvértezte magát annyi rutinnal, hogy megtanulja kezelni az esélyesség terhét a nemzetközi porondon.

Magyar Nemzet
2022. 08. 16. 12:18
Hajnal Tamás
Mezõkövesd 20211128 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Mezõkövesd Ferencváros FTC Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Hajnal Tamás Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a Ferencváros az azeri Qarabag ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőben, ezzel eldőlt, hogy idén nem szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében.

A hétvégén a Mol Fehérvár ellen javított az FTC, sikerrel hangolt az ír Shamrock Rovers elleni Európa-liga playoff-párharcra. A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás fájlalja az elveszített BL-találkozót, de klubjával együtt már a csütörtöki feladatra összpontosít.

– Természetesen továbbra is fáj a BL-búcsú, az egy csalódás volt. Nagy vágyunk volt, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk, de pont ez a labdarúgásnak a szépsége, nagyon gyorsan jön a következő feladat. Ez a nagy kihívás is ilyenkor, hogy a játékosok fejben milyen gyorsan tudják feldolgozni és az új feladatokra koncentrálni. Egészen novemberig sorozatban jönnek a találkozók, nagyon nehéz az edzéseken hibákat korrigálni, emiatt kiemelten fontos, hogy a játékosok mentálisan a lehető legjobb állapotban legyenek, és az ilyen kudarcokból is gyorsan fel tudjunk állni

 – nyilatkozta az M1-nek a korábbi 59-szeres válogatott labdarúgó.

A beszélgetést itt lehet megnézni:

Hajnal hangsúlyozta: klubja azon dolgozik, az utóbbi három évben ez sikerekkel is alátámasztható, hogy a Ferencváros rendszeres résztvevője legyen valamelyik kupasorozat csoportkörének. A csütörtöki Európa-liga playoff-párharc előtt az a legfontosabb feladata a csapatának, hogy megfelelően kezelje az esélyesség terhét. 

– Tudjuk, mi vagyunk ennek a párharcnak a favoritjai, nagyon fontos lesz, hogy ezt mentálisan fel tudjuk dolgozni. A két meccsen nem is lehet más a célunk, mint hogy bejussunk az Európa-liga csoportkörébe. Azt is tudjuk, hogy kellemetlen, brit stílust képviselő, fizikális futballt képvisel a Shamrock Rovers, erre készülnünk kell, nem belemenni a stílusukba, hanem a mi képességeinket kihasználva kell bejutnunk az El csoportkörébe – fogalmazott Hajnal Tamás.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Hajnal Tamás sejti, hogy nem lesz könnyű dolga a Fradinak a Shamrock ellen (Fotó: Nemzeti Sport) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.