2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Olaf Scholznak nekiszegezték a kérdést: „Tényleg fel akarja áldozni a hazáját?”

Nem tette zsebre Olaf Scholz német kancellár azt a nyílt levelet, amelyet egy kerületi szakszervezet írt Németország kormányfőjének. „A nagy többség nem hajlandó feláldozni nehezen megkeresett életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!” – olvasható a levélben.

  • Olaf Scholznak nekiszegezték a kérdést: „Tényleg fel akarja áldozni a hazáját?”

Olaf Scholz német kancellár (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

Akarsz-e az a kancellár lenni, aki tönkretette Németországot? Tényleg fel akarod áldozni a hazádat?

– tette fel a kérdést egy kézműves-szakszervezet egy nyílt levélben, amelyet több mint egy tucatnyian írtak alá.

A V4NA nemzetközi hírügynökség tudósítása szerint a levélben felszólították a kancellárt, hogy állítsa le az Oroszország elleni szankciókat, és törekedjen inkább arra, hogy részt vegyen a béketárgyalásokban.

„Mi, kézművesek a vásárlóinkkal folytatott számos beszélgetésből tudjuk, hogy a nagy többség nem hajlandó feláldozni a nehezen felépített életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!”

– olvasható a kézműves mesteremberek levelében. Bár a szakszervezet elítéli és az ENSZ Alapokmánya 2. cikkének egyértelmű megsértéseként bírálja Oroszország Ukrajna elleni támadását, leszögezte, hogy a németek számára fontosabb az, hogy aggódnak a gyermekeik, az unokáik jövőjéért, és aggódnak a vállalkozásaik fennmaradásáért, valamint az országuk biztonságáért.

Az aláírók kételkednek abban, hogy Ukrajna olyan állam, amelyért érdemes Németországot elpusztítani. Ennek során a Transparency International kiadványára hivatkoznak, amelyben Ukrajna 2021-ben a 122. helyen állt a korrupcióban – egyetlen más európai ország sem szerepelt rosszabbul. „És ezért akarod kockáztatni Németországot?”

– tették a fel a kérdést a kézművesek a kancellárnak, akik végül azt is megjegyezték: ha az árak tovább emelkednek, akkor az átlagos bért keresők hamarosan már nem lesznek képes fizetni a megélhetési kiadásaikat. Akkor még a teljesen normális, szükséges kézműves-szolgáltatások is megfizethetetlenné válnának – ami viszont elbocsátásokhoz és üzletek bezárásához vezetne.

A történtekről eredetileg a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!