2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Indulatból elrántotta a kormányt

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki utastársai testi épségét veszélyeztetve balesetet okozott.

  • Indulatból elrántotta a kormányt

A megállapított tényállás szerint 2021 decemberében a délutáni órákban a vádlott, a korábbi barátnője és a sértett nő, gépkocsival Tótszerdahelyről Nagykanizsára indultak. Az autót a volt barátnő vezette, mellette ült a vádlott, a hátsó ülésen pedig a sértett foglalt helyet. Vele a férfinak korábban már több nézeteltérése is volt, mivel a nő beleszólt a párkapcsolatába. Az út során vitatkozni kezdtek, és az egyre idegesebb vádlott hirtelen átnyúlt a vezetői oldalra, megfogta a kormányt és elrántotta. Ennek következtében a gépkocsivezető elvesztette uralmát a jármű felett, áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, letért az úttestről és egy ingatlan beton hídfőjének, majd a ház kerítésének ütközve állt meg. A balesetet követően a vádlott azonnal kiszállt az autóból és azt kiabálta, „Dögölj meg!”, majd elhagyta a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a baleset következtében a járműben bárki megsérült vagy segítségnyújtásra szorult-e. A balesetben a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett, a volt barátnő kárigényét pedig a bíróság egyéb törvényes útra utasította.

A vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki közlekedés biztonság elleni bűntett és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt, amiért 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!