2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Elhunyt Kirstie Alley

Meghalt hétfőn 71 éves korában Kirstie Alley amerikai színésznő, aki a Cheers című sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott, a mozivásznon pedig a Nicsak, ki beszél?-sorozat filmjeiben ismerhette meg a világ.

  • Elhunyt Kirstie Alley

Alley haláláról gyerekei, True és Lillie Parker számoltak be a Twitteren, és a hírt a színésznő menedzsere is megerősítette. A színésznő halálát rákbetegség okozta, amelyet csak a közelmúltban diagnosztizáltak nála.

"Amilyen lenyűgöző volt a képernyőn, olyan csodás volt anyaként és nagymamaként" - tudatták közleményükben gyerekei.

A színésznő a kansasi Wichitából származott, és a kansasi állami egyetemre járt, de nem szerzett diplomát, hanem Los Angelesbe költözött. Először vetélkedőkben szerepelt a tévéképernyőn. Első filmszerepe pedig az Űrszekerek II. - Khan haragja című sci-fiben volt 1982-ben.

A Cheersben 1987 és 1993 között szerepelt. A vígjátéksorozat népszerűségének csúcsán csatlakozott a stábhoz, és a legjobb női sorozat-főszereplőnek járó Emmy-díjat nyerte el alakításáért 1991-ben. Két évvel később pedig újabb Emmy-szobrocskát vihetett haza a David anyja című tévéfilm főszerepéért.

A mozivásznon az áttörést a Nicsak, ki beszél? című film és folytatása, a Nicsak, ki beszél még? hozta meg számára 1989-ben és 1990-ben. A film angol eredetijében a szingli anyaként magára maradó Kirstie Alley partnere férfi főszereplőként John Travolta volt, aki az éjszaka szintén a közösségi médiában búcsúzott tőle.

"Szeretlek, Kirstie. Tudom, hogy még találkozunk egyszer" - írta a színész az Instagramon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!