Szakadó esőben tévét törtek a diákok

Az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom által szervezett tüntetésen a közmédiánál egy-kétezer tüntető gyűlt össze.

Munkatársunktól
2022. 12. 09. 19:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom a közmédia székházához szervezett tüntetést ma estére azért, hogy bemehessenek és elmondhassák véleményüket a tüntetések okairól. A fiatalokhoz felnőttek is csatlakoztak. 

Az egy-kétezer résztvevő a Flórián térről fáklyákkal vonult a Kunigunda útjára. A közmédiánál diákok szólaltak fel, egyikük arról beszélt, hogy az MTVA székháza egy hazugsággyár, a kormány oktatáspolitikája pedig embertelen és kirekesztő, mert nem biztosít mindenkinek egyenlő esélyeket. Ezután – szerintük – álhíreket olvastak fel, majd azt skandálták: „Engedj be!”. Performance gyanánt kalapáccsal összetörtek egy tévét, amit ledobtak a színpadról. Miután befogott szájjal egy percig némán álltak, a jelenlévők elénekelték a Miénk a grund című számot. Egy fiatal arra agitálta a diákokat, a tanárokat és a szülőket, hogy „Ne legyetek jó gyerekek!”, „Lázadjatok!”, „Szerveződjetek!”, egy másik pedig arról beszélt, hogy „Ez egy nagyon hosszú türelemjáték lesz, de folytatjuk”. Végül elénekelték a Himnuszt. A helyszínt rendőrök biztosították.

Borítókép: Diákok tüntettek a közmédiánál (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.