2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Külföld

Több mint 200 illegális bevándoróval a fedélzetén kötött ki egy német segélyhajó

Akár le is foglalhatják azt a német segélyhajót, amelyik megszegte az NGO-hajókra vonatkozó friss törvényeket. A Geo Barents szombaton kötött ki a Genova közeli La Spezia kikötőjében, fedélzetén több mint 200 illegális bevándorlóval. A település polgármestere felháborodott, mert eredetileg csak 69 fő befogadásáról volt szó.

  • Több mint 200 illegális bevándoróval a fedélzetén kötött ki egy német segélyhajó

Az Olaszországban bevezetett új szabályok szerint a segélyszervezetek hajói egyszerre csak egy mentési műveletet hajthatnak végre, utána ki kell kötniük. Az Orvosok Határok Nélkül hajója, a Geo Barents azonban Líbia partjainál három helyen is menekülteket vett a fedélzetére és csak ezután tért vissza Olaszországba, az eredetileg lejelentett 69 helyett több mint 200 migránssal.

A segélyszervezet ugyan 50 ezer euróig, vagyis 2 millió forintig terjedő pénzbüntetést kaphat és a hajót is lefoglalhatják 2 hónapra, mégsem tűnik úgy, hogy a német állam által szponzorált hajó kapitánya komolyan venné a tiltást. A február 9-10-i EU-csúcs egyik fő témája is az illegális bevándorlás lesz Brüsszelben, amitől a római kabinet komoly előre lepéseket vár.

Az olasz kormány már elkezdte a tárgyalásokat a kibocsátó afrikai országok vezetőivel. Az olasz miniszterelnök szerint gazdasági és politikai stabilitást kell vinni Észak-Afrikába, hogy az ott élők ne akarjanak elindulni. Ezért Olaszország a jövőben nem gyarmatosítóként, hanem együttműködő partnerként szeretne jelen lenni a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!