2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kék hírek

Meghalt a börtönben a 20 éven át Moszkvának kémkedő FBI-ügynök

Holtan találták hétfőn a börtönben az amerikai hatóságok Robert Hanssent, aki tárgyalásán beismerte, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökeként több mint 20 éven át kémkedett a Szovjetuniónak, majd később Oroszországnak.

  •  Meghalt a börtönben a 20 éven át Moszkvának kémkedő FBI-ügynök

A büntetés-végrehajtás nem közölte a halál okát, csak annyit tudattak, hogy megpróbálták újraéleszteni Hanssent, de nem jártak sikerrel. Hanssent az FBI története legkártékonyabb kémjének nevezte.

A 79 évesen elhunyt férfit 2002-ben életfogytiglani börtönre ítélték. Robert Hanssen 1976-ban lépett be az FBI-hoz, és 1985-ben kezdett bizalmas információkat átadni a szovjet hírszerzésnek. 2001-ben vették őrizetbe. Addig csaknem 1,5 millió dollárt vett már át megbízóitól az államtitkokért cserébe készpénz, átutalás és gyémántok formájában.

Tevékenysége folyamán Hanssen az FBI több forrását leleplezte, hírszerzési módszerekbe avatta be a szovjeteket és az oroszokat és titkos dokumentumokat is átadott nekik. Az FBI éveken át próbálta azonosítani, hogy ki a kém; a letartóztatása előtti hetekben már 300 ember dolgozott a hivatalnál Hanssen megfigyelésén.

Végül tetten érték; akkor vették őrizetbe, amikor titkos iratokat hagyott egy parkban megbeszélt helyen megbízóinak. Robert Hanssen a legszigorúbban őrzött börtönök egyikében töltötte holtig tartó büntetését Colorado államban.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!