2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

Élet és halál között lebeg az a táncművész, akire két nappal ezelőtt a budapesti Jókai utcában ráomlott egy lakóház épületrésze. Niki, az Operettszínház művésze súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett. A balesetet a kedvese, Benjamin is végignézte. A teátruma tegnap imaláncot indított fiatal lány felépüléséért. Az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek.

  • Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

Gépekre kötve fekszik a kórházi betegágyán az a Nikolett, aki a Jókai utcában a párja jelenlétében súlyos balesetet szenvedett. Benjaminnal együtt dolgozik az Operettszínház tánckarában, és éppen a munkahelyükre siettek a budapesti Jókai utcán keresztül, amikor meglátták, hogy egy lakóház homlokzati elemei, illetve az erkélyek kőkorlátjai a dominóelvet követő módon zuhanni kezdenek. Pillanatokkal később a férfi hatalmas robajt hallott, és percekig hiába kereste a barátnőjét. Szólítgatta, de válasz nem érkezett. A nagy porfelhőtől egy ideig semmit sem látott, aztán a törmelékek között megpillantotta Nikit. Tudta, hogy ha súlyos sérülthöz szakszerűtlenül ér valaki, azzal csak még nagyobb bajt okoz, azonnal a segélyhívószámot tárcsázta, és élete addigi legpokolibb perceit átélve megvárta a mentők érkezését. Nikolettet kórházba szállították.

 

Küzdenek az orvosok a táncosért

A Bors megbízható forrásból megtudta: Niki súlyos koponyasérülést szenvedett, és erősen károsodott a gerince is. Az orvosok szinte minden fontosabb lépés előtt konzíliumot tartanak, hogy minél jobb esélyekkel kezeljék a táncművészt.

Az orvosi csapat döntése értelmében először Niki koponyáján végezték el a szükséges beavatkozásokat, a gerincműtétre csak előbbi eredményessége esetén kerülhet sor. Jelenleg sajnos élet és halál között lebeg, de reménykedünk a mielőbbi felépülésében– fogalmazott a pár névtelenséget kérő jó barátja.

Az Operettszínház művészbejárójánál tegnap díszletmunkásokkal találkoztunk. Mindannyian ismerik a kedves, mindig mosolygós lányt. Szűkszavúan beszéltek is érzéseikről.

Mindannyiunkat megráztak a történtek. A tánckar tagjaival most nem tudnak beszélni, mert éppen próbálnak– mondták.

 

 

Imádkoznak Nikolettért

Apáti Bence, az operettszínház balettigazgatója a Karc FM Paláver című műsorában tegnap délután megszólalt Nikivel kapcsolatban.

– Egy táncosunk nagyon súlyosan megsérült, jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Kérek mindenkit, hogy mondjon el egy imát a balerinánkért. Számos főszerepben láthatták, többek között a Diótörőben – fogalmazott.

A táncművész teátruma most mindenkit arra kér, csatlakozzon egy nemes kezdeményezésükhöz. „A Budapesti Operettszínház Kiss-B. Atilla főigazgató kérésére délután imaláncot indít a Mária Rádióban, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt egy emberként imádkozunk kollégánk, fiatal táncművészünk gyógyulásáért. Kérjük, és köszönjük szépen kedves nézőink csatlakozását az imalánchoz!” 

 

Legkorábban pénteken költözhetnek vissza a lakók

A Bors tegnap a Jókai utcai épületnél találkozott annak néhány lakójával. Elmondták, hogy a legjobb esetben pénteken költözhetnek vissza, addig meg sem közelíthetik az otthonukat. Az utcarészt a rendőrség kordonnal zárta le. A négyszintes lakóházban néhány hete tűz ütött ki, akkor a tűzoltók megfékezték a lángokat, és nem sokkal később mindenki hazamehetett. Az újabb szerencsétlenség előzménye, hogy éppen egy ötödik emeletet építettek a patinás épületre. A Bors elérte a kivitelező cég, a Pillér-Lakás Kft. ügyvezetőjét.

– Jelenleg vizsgálatok zajlanak a baleset körülményeit illetően. Nem érezzük magunkat felelősnek, mert mindent az előírásoknak megfelelően végeztünk. Természetesen értesültünk a fiatal művésznő sérüléséről is, minden segítséget megadunk neki. A cégünk rendelkezik megfelelő felelősségbiztosítással, ami nemcsak az épületkárokra, illetve a lakóház előtt álló, a szerencsétlenségben összetört autókra terjed ki, hanem a balerina gyógykezelésére is. Elmondhatatlanul nagy szerencse, hogy a balesetnek egyelőre nincs halálos áldozata – mondta a cégvezető, aki kérte, ne írjuk le a nevét. 

 

Évekig tarthat a kártalanítás A budapesti Jókai utcai házomlás következtében ötven méteres szakaszon több tonnányi törmelék öt parkoló autót károsított meg. Pataky Csaba közlekedési és biztosítási szakjogász szerint hónapokig, de akár évekig is elhúzódhat a kártalanítás. – Azok a legszerencsésebbek, akik CASCO biztosítással rendelkeznek, ugyanis mindenféle gépkocsiban tett kárt kifizetnek. Miután kiderül ki hibázott, akkor az adott biztosító mentesíti a megkárosodott gépjármű tulajdonosát a CASCO hátránya alól, tehát ők utólag visszakapják az önrészüket – fogalmazott a Borsnak a szakember, aki hozzátette: bárhogy is történt az eset, a károsultak polgári peres úton tudják érvényesíteni a kártérítést. – Maga a pereskedés hónapokig, sőt évekig is elhúzódhat – zárta Pataky Csaba.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!