Ijesztő: ötvenezer észak-koreai katona csatlakozhat az oroszokhoz egy újságíró szerint

2023. március 28. 18:27

Erre azonban még Kínának is rá kell bólintania.

2023. március 28. 18:27
null

50 ezer észak-koreai elitkommandós és 800 ezer reguláris katona szeretne csatlakozni Oroszország oldalán az ukrajnai katonai műveletekhez – állítja egy ismert orosz haditechnikai és biztonságpolitikai újságíró, Alekszander Szladkov.

Szerinte az észak-koreaiak Kim Dzsongun húgának kijelentésén lelkesedtek be, aki nemrég azt mondta:

a kommunista diktatúra „egy lövészárokban van” az oroszokkal.

Elmondása szerint a beszéd után 800 ezer észak-koreai lakos jelezte, hogy Oroszország oldalán akar harcolni Ukrajnában, ugyanakkor van 50 ezer különleges műveletis, aki kész azonnal csatlakozni a harcokhoz.

Az újságíró hozzátette ugyanakkor, hogy Kína engedélye is kellene ahhoz, hogy az észak-koreaiak Ukrajnába induljanak. Az is kiderült: a tervek szerint az oroszok egy Wagner-csoporthoz hasonló katonai magánvállalat kötelékén belül foglalkoztatnák őket.

Bár többször szóba került, eddig még nem érkezett arról hír, hogy észak-koreaiak csatlakoztak volna a harcoló oroszokhoz, jegyzi meg a hírről szintén beszámoló Portfolio.

Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. március 29. 12:48
Arról már volt szó korábban is, hogy az újjáépítési munkákra leszerződtek a koreaiakkal. Lehet, hogy ennek feltétele, hogy előtte részt kell venni a pusztításban is. Mondjuk, ha 50 ezer agymosott, kisportolt, kibaszott fürge gyilkológépekből álló hangyaboly nekirohan egy városnak, akkor ki is takarítja, kerül amibe kerül. Kicsit odafoszforoznak, meg megszórják termállal előtte a ruszkik és sima ügy. A PR-nak már úgyis lőttek.
gyaloggos
2023. március 29. 11:14
AZT nem tudom, hogy VALÓSAK- e a fenti hírek ama észak-koreai katonákról, az azonban BIZONYOS, hogy ÉSZAK-KOREÁNAK JÓL jött ez a háború. HISZ a lőszergyártártó-kapacitása ismert, és az OROSZOKAT UTÁNTÖLTHETIK lőszerekkel, pl. GABONÁÉRT cserében! S más, a haditechnikával is küldhetnek rendszeresen.
PCL86
2023. március 29. 07:45
Csak Amerikának szabad segíteni. Kész, nincs vita.
Lajoss
2023. március 29. 07:12
Miért nem rögtön félmillió..az nagyobbat szól..alapja semmi..de lehet vele félelmet kelteni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik