Kényelmetlen helyzetben a Demokrata Párt

Az elnök fiának, Hunter Bidennek közel 128 ezer e-mailjét hozták nyilvánosságra.

2022. 05. 18. 16:38
BIDEN, Joe; Biden, Hunter
Peking, 2020. december 10. 2020. december 9-én közreadott kép Joe Biden korábbi amerikai alelnökrõl (j) és fiáról, Hunter Bidenrõl (b) Pekingben 2013. december 5-én. Hunter Biden 2020. december 9-én közölte, hogy szövetségi ügyészek tájékoztatása szerint adóellenõrzést kapott. "Nagyon komolyan veszem az ügyet, és biztos vagyok abban, hogy egy szakmailag jó színvonalú és tárgyilagos vizsgálat megmutatja, törvényesen és megfelelõen intéztem ügyeim". MTI/AP pool /EPA/Andy Wong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a nyilvánosság is szabadon olvashatja az amerikai elnök fiának, Hunter Bidennek közel 128 ezer e-mail-jét, írta meg a The Daily Mail. A BidenLaptopEmails.com webhelyen elérhető levelek 2009 és 2021 között mutatják be a honlap szerinti zsarolásokat és korrupciós ügyeket. A levelek és azok kompromitáló tartalma már a 2020-as elnökválasztási kampány során előkerültek, ám akkor az amerikai liberális sajtó „orosz dezinformációs kampánynak” minősítette az erről szóló híreket, így gyakorlatilag nem, vagy csak mérsékelten számolt be róla. A legnépszerűbb közösségi hálózatok akkor le is tiltották azokat a felhasználókat, akik megosztották az azóta megválasztott amerikai elnök fiának levelezéseiről szóló kellemetlen híreket.

A levelek között található a hírhedt „tíz százalék a nagyfőnöknek” üzenet is, amelyben azt javasolják, hogy egy Kínával folytatott több millió dolláros üzleti részesedést Hunter Biden birtokoljon az apja nevében. Más üzenetekben az elnök fia olyan titkos vacsorákat szervez, amely „látszólag az élelmiszer-biztonság megvitatására szolgál” – ilyenen Joe Biden is részt vett, noha azt korábban letagadta. A republikánus képviselők azt tervezik, hogy egy teljes körű vizsgálatot indítanak a laptopról származó állítólagos korrupciós ügyekben, ha sikerül átvenniük az irányítást a kongresszusban az őszi félidős választások során.

Amíg Donald Trump 2020-as elnökválasztási kampányát megkönnyíthette volna, ha a Biden-levelek már akkor napvilágot látnak, addig a 2016-os kampányát, később egész ciklusát megnehezítette az „orosz összeesküvés vádja”, amely miatt elnökségének legitimitását is megkérdőjelezték. A minap ugyanakkor a bíróság azt közölte, hogy Hillary Clinton 2016-os elnökválasztási kampányának ügyvédje, Michael Sussmann hazudott a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), hogy „manipulálja” az ügynökséget a választások megnyerése érdekében. Sussmann ártatlannak vallotta magát, de az FBI megvezetésének a vádja folytatódik, míg az általa kétesnek tartott, Trumpot Oroszországhoz kötő adatokról az FBI semmi gyanúsat nem állapított meg. A Trump állítólagos orosz kapcsolatának kivizsgálására 2019-ben elindított Mueller-vizsgálat nem talált bizonyítékot a felek közötti bűnszövetkezetre, bár azt megállapította, hogy Oroszország megpróbálta segíteni Trump győzelmét.

Borítókép: Hunter és apja, Joe Biden amerikai elnök (Forrás: MTI/AP pool /EPA/Andy Wong)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.