2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Ismét indulhatnak orosz és fehérorosz játékosok a wimbledoni teniszbajnokságon

A tervek szerint orosz és fehérorosz játékosok is részt vehetnek - semlegesként - az idei wimbledoni teniszbajnokságon.

  • Ismét indulhatnak orosz és fehérorosz játékosok a wimbledoni teniszbajnokságon

A szervezők pénteken jelentették be, hogy az elmúlt évi állásponttól eltérően ezúttal nem zárják ki a két ország játékosait a nevezésből.

"A jelenlegi szándékunk az, hogy elfogadjuk az Oroszországból és Fehéroroszországból érkező játékosok nevezését azzal a feltétellel, hogy semlegesként versenyeznek" - áll a füves pályás Grand Slam-tornát szervező All England Lawn Tennis Club (AELTC) közleményében.

Az AELTC tavaly Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedte indulni az orosz és fehérorosz játékosokat, akkor azzal támasztotta alá a döntését, hogy a brit kormány iránymutatása alapján ez volt az egyetlen járható út.

Az idei nyitás nem teljes körű, a részvétel feltételei között szerepel, hogy nem lehet "Oroszország ukrajnai invázióját támogató megnyilvánulásokat" tenni, illetve nem indulhatnak olyan játékosok, akik az orosz vagy a fehérorosz államtól támogatást kaptak.

A szervezők előzetesen egyeztettek a brit kormánnyal, a sportági szövetséggel és egyéb közreműködőkkel.

Tavaly a tiltás miatt Wimbledonban nem osztottak ranglistapontokat.

Az idei wimbledoni tornára július 3. és 16. között kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!