Folytatódott a csoda, Böde Dániel továbbra is megállíthatatlan

A labdarúgó NB I 25. fordulójának harmadik mérkőzésén a kiesés ellen harcoló Bp. Honvéd a dobogóra hajtó Paksot fogadta. A vendégek szereztek vezetést, majd kihagytak egy tizenegyest, ami megbosszulta magát, mert egy védelmi hibának köszönhetően a kispestiek kiegyenlítettek. Ezután lépett pályára Böde Dániel, aki a hajrában egy szép alakítással eldöntötte a három pont sorsát, 3-2-re nyert az ezzel a sikerrel a dobogóra fellépő Paks.

2023. 04. 01. 21:43
BÖDE Dániel
Felcsút, 2023. február 25. A paksi Böde Dániel örül a góljának a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC-Paksi FC mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 25-én. Puskás Akadémia-Paks 1-4. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik helyen érkezett erre a fordulóra a Paks, és most azért lépett pályára Kispesten, hogy eggyel feljebb lépjen, ehhez győzelemre volt szüksége. vezetőedző a cserék közé jelölte Böde Dánielt, aki a belső száműzetésének a vége óta hat meccsen öt gólt szerzett, és a Magyar Nemzetnek elárulta, minek köszönheti ezt a remek teljesítményt.

A Bp. Honvéd persze aligha akarta olcsón adni a bőrét, hiszen sokkal keményebb célért, a kiesés elkerüléséért harcol. Számára igazán csak a három pont jelenthetett segítséget, azzal akár el is mozdulhat a forduló végére is az utolsó helyről, ha a Mol Fehérvár nem nyer a Ferencváros vendégeként vasárnap kora este. A csapatok a kézfogás után közösen összeállva emlékeztek Puskás Ferencre, aki 97 éve ezen a napon született.

Erősen kezdett a Honvéd, olykor nagyon beszorultak a vendégek, de jól állták a sarat. Annyira, hogy a 17. percben váratlanul vezetést szereztek: a kispesti védők csak nézték, ahogy a paksiak a jobb oldalon lapos passzokkal eljutottak a kapujukig, egyikőjükön felperdült a labda, csak Papp mozdult rá, az alapvonaltól középre lőtte, Lovricsról Hahn elé pattant, ő pedig 4 méterről bevarrta a léc alá – 0-1.

Fotó: Nemzeti Sport

A házigazdát nem törte meg a kapott gól, továbbra is nagy akarattal támadott, ám igazán nagy helyzethez nem jutott, csupán néhány kavarodás okozott enyhe izgalmat a Paks kapuja előtt. A 43. percben pedig egy újabb védelmi hibát követően tizenegyeshez jutottak a vendégek: Prenga teljesen feleslegesen buktatta Varga Barnabást, aki elvállalta az ítélet végrehajtását, és lágyan a keresztlécre emelte a labdát. Ez a 48. percben meg is bosszulta magát, mert Kinyik hibájából Lukics kiléphetett középen, majd a tizenhatoshoz érve a kilépő kapus mellett a hálóba gurította a labdát – 1-1.

Hullámzott a játék, mindkét csapat nyerni akart. A második félidő derekán Bognár György beküldte Böde Dánielt is, aki a hajrában jó helyzetből fölé és mellé is lőtte a labdát, aztán a 85. percben Osváthtól kapott labdát a tizenhatoson belül, a jobb oldalon, tolt rajta befelé, majd 15 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt – 1-2. A csatár tényleg fantasztikus teljesítményt nyújt, zsinórban a hetedik meccsén ez volt a hatodik gólja. Érdekesség, hogy a jelenlegi gólkirályjelöltnek, Varga Barnabásnak nem ment a játék, de két korábbi gólkirály, Hahn János és Böde Dániel győzelemhez segítette a Paksot, amely sorrendben az ötödik meccsén tudott győzni. A Honvéd ugyanis már nem tudott válaszolni erre a találatra, és így a paksiak felléptek a dobogó harmadik helyére, a kispestiek pedig maradtak az utolsó előtti helyen.

NB I, 25. forduló
Szombat

Kisvárda–Puskás Akadémia 2-2 (1-0), Kisvárda, Várketi Stadion, 1768 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Szpaszics (31., 61.), illetve Zahedi (79.), Favorov (11-esből 84.). Kiállítva: Alic (Kisvárda, 83.)

Újpest–Zalaegerszeg 3-2 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Csoboth (30., 47., 75.), illetve Anculasz (öngól, 63.), Meshack (67.)

Bp. Honvéd–Paks 1-2 (0-1), Bozsik Aréna, 3879 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Lukics (48.), illetve Hahn (17.), Böde (85.)

Vasárnap

Kecskemét–Mezőkövesd 14.15 (tv.: M4 Sport +)

Ferencváros–Mol Fehérvár 16.30 (tv.: M4 Sport)

Debrecen–Vasas 19.00 (tv.: M4 Sport)

Borítókép: Böde Dániel megint kulcsemberré vált a Paksban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.