Nem nézték jó szemmel a klubjánál, amit Szoboszlai tett

A Német Kupa döntőjére készülő RB Leipzig labdarúgócsapatánál nem nézték jó szemmel, hogy néhány nappal a fontos mérkőzés előtt Szoboszlai Dominik interjút adott az Indexnek, és a lehetséges távozásáról is szót ejtett. Marco Rose vezetőedző szerint nem volt túl szerencsés Szoboszlai időzítése.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 10:21
Bundesliga - FC Bayern Munich vs RB Leipzig Szoboszlai Dominik
epa10641448 Leipzig's Dominik Szoboszlai reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich vs RB Leipzig in Munich, Germany, 20 May 2023. EPA/Anna Szilagyi (ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.) Fotó: EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már korábban is elhintette, hogy talán már csak néhány mérkőzést játszik le az RB Leipzig mezében, köztük a Német Kupa döntőjét, amelyre szombaton (20.00, tv: Sport 1) kerül sor. Az Eintracht Frankfurt elleni mérkőzés előtt néhány nappal a magyar válogatott csapatkapitánya interjút adott az Indexnek, amelyben a jövőjét firtató kérdésekre is válaszolt, és azon elmélkedett, ha európai topcsapatok ajánlatot tennének neki, arra vajon okos döntés lenne-e nemet mondani.

RB Leipzig - VfB Stuttgart Szoboszlai Dominik Marco Rose
Rose (jobbra) nem találta szerencsésnek Szoboszlai interjújának az időzítését Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Hendrik Schmidt

– Ha van érdeklődés, megfontolom, nem azért, mert ne lenne jó sorom Lipcsében, hanem azért, mert mindig is érdekeltek a kihívások. A mérleg egyik serpenyőjében egy jó Leipzig van, egy olyan edzővel, aki bízik bennem, és olyan társakkal, akik befogadtak és szintén hisznek bennem. Ennél egyetlen futballista sem vágyhat többre. Ez egy egészen extra helyzet. 

Ugyanakkor a másik oldalon ott van az a kérdés, ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus! Nagyon jó helyzetben vagyok, hiszen fantasztikus klubban játszhatok. Azt viszont nem akarom, hogy tizenöt év múlva úgy kelljen visszatekintenem a karrieremre, nem hoztam ki belőle a legtöbbet 

nyilatkozta az Indexnek a középpályás.

 

Nemtetszést váltott ki Szoboszlai interjúja

A Kicker arról számolt be, Marco Rose vezetőedző és Max Eberle sportigazgató nem igazán értékelte, hogy éppen a döntő előtti napokra időzítették Szoboszlai interjúját. Emiatt jelenése volt a főnökei előtt, és a lap úgy tudja, komoly pénzbüntetésben részesülhet a 22 éves futballista.

Sajtóértesülések szerint Szoboszlai iránt több nagy klub is érdeklődik. Legtöbbször a húsz évnyi kihagyás után ősztől újra a Bajnokok Ligájában szereplő Newcastle United neve merült fel fő kérőként, de a Liverpoollal is összeboronálták a lipcseiek játékosát.

Borítókép: Szoboszlai Dominik pénzbüntetést kaphat (Fotó: EPA/Szilágyi Anna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.