2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Új videó került elő a 2016-os Teréz körúti robbantásról

Új videó került elő a 2016-os Teréz körúti robbantásról, amelyben két rendőr életveszélyesen megsérült. A robbantásért életfogytiglanra ítélt férfi ügyvédje – a videóra hivatkozva – perújrafelvételt kér.

  • Új videó került elő a 2016-os Teréz körúti robbantásról

– Vagy teljesen ártatlan az ügyben, vagy messze nem akkora szerepe van benne, mint amit a jogerős ítélet tulajdonít neki – ezt mondja Keviczki István, annak a férfinek az ügyvédje, aki már hat és fél éve börtönben ül a Teréz körúti robbantás miatt. Az ügyvéd arról számolt be híradónknak, hogy eddig két kamera felvétele alapján ítéltek el a védencét, azonban most előkerült egy harmadik felvétel is. Ennek alapján perújrafelvételt kérnek.

– Mi úgy láttuk a videóelemzés alapján, hogy az elítélt a helyszínen sem volt. Van ez a horgászsipkás alak, akit az elkövetőnek tartanak, az egyedüli elkövetőnek, és a magasságmérés alapján ez biztosan nem az elítélt. Most már annyit tudunk az új szakvélemények alapján, hogy ez a horgászsapkás alak 167 centi, az elítélt pedig 185 – hangsúlyozza Keviczki István.

A merénylet még 2016 szeptember 24-én éjjel történt Budapesten a Teréz körúton. A bombát az egyik üres üzlethelyiség kapualjában helyezte el a robbantó. Az elkövető után hajtóvadászatot indított a rendőrség. P. Lászlót végül a robbantás után 25 nappal Keszthelyen fogta el a Terrorelhárítási Központ. A nyomozás során 63 tanút hallgattak meg, 22 szakértőt vontak be, 18 ezer oldalnyi nyomozati anyag született.

A merényletben két járőröző rendőr életveszélyesen megsérült.

P. Lászlót azóta sem tekintik kóros elmeállapotúnak és nem volt az a merénylet elkövetésekor sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!