Káosz Párizsban, késett a Bajnokok Ligája-döntő rajtja + videó

Kellemetlen epizód már az első perc előtt a Bajnokok Ligája döntőjén, legalább fél órát késett a rajt.

Magyar Nemzet
2022. 05. 28. 21:08
null
Liverpool, 2022. május 28. A városi csapat szurkolói gyülekeznek Liverpoolban, mielõtt megkezdõdik a Liverpool FC - Real Madrid mérkõzés a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében 2022. május 28-án. A csúcstartó Real Madrid a 14., a Liverpool a hetedik trófeájáért küzd a labdarúgás legrangosabb európai kupasorozatának párizsi döntõjében. MTI/EPA/James Speakman Fotó: MTI/EPA/James Speakman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szurkolók ezrei nem jutottak még be a párizsi Stade de France-ba, a Real Madrid és a Liverpool Bajnokok Ligája-döntőjére.

A Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) biztonsági okokból úgy döntött, elhalasztja a mérkőzés kezdetét, az első hírek negyedórás késésről szóltak. De később kiderült, hogy legalább fél óra lesz a csúszás.

A beengedéssel főként az angol szurkolók oldalán van probléma, a korábbi világbajnoki gólkirály, Gary Lineker is gondba került.

Az idei Bajnokok Ligája-döntőt eredetileg Szentpétervár rendezte volna, ám az oroszországi helyszíntől elvették a finálét az ukrajnai háború miatt.

A legutóbbi nagy UEFA-finálén, a londoni Eb-döntőn még nagyobb volt a káosz, akkor jegy nélküli szurkolók törtek be a Wembley-be. Egyes helyszíni források alapján ezúttal is belógott néhány néző jegy nélkül, más források szerint csak a lassú beléptetést unták meg.

Nagyjából harmincezer angol szurkoló utazott el Párizsba jegy nélkül, de hasonló volt a helyzet múlt héten, az Európa-liga döntője előtt is, ott mégsem tört ki a káosz a stadionnál.

A fokozott biztonsági intézkedéseket az is indokolhatja, hogy 2015-ben a Stade de France volt a helyszíne annak a Franciaország–Németország válogatott mérkőzésnek is, amely alatt több bomba is robbant a közelben.

Borítókép: Sok liverpooli szurkoló nem tudott időben bejutni a stadionba (Fotó: MTI/EPA/James Speakman)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.