A magyar drogmaffia vezetőinek nevét tartalmazó dokumentum szivárgott ki a rendőrségről?

A szerb–montenegrói kábítószermaffiához köthető magyarországi bűnözők nevét tartalmazó rendőrségi irat kerülhetett az érintettek kezébe – a Magyar Nemzet információi szerint erről beszélt egy tanú az ügyészségen, aki maga is látta a bizalmas dokumentumot. A rendőrségi feljegyzés a vallomás szerint egy közvetítőn keresztül került a hatóságtól a maffiózók kezébe.

Pámer Dávid
2022. 10. 03. 10:33
null
20220809 Veszprém II. világháborús eredetű bombát találtak földmunkálatok során az Egyetem utcában. A robbanótest határtalanítása, elszállítása idejére a környéket - a belváros egy részét - kiürítették és lezárták. Az evakuálás közel 30 utcában több mint ezer embert érintett, 100 rendőr vett részt az akcióban. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló Fotó: Pesthy Márton

A szerb–montenegrói kábítószermaffiához köthető magyarországi bűnözők nevét tartalmazó rendőrségi irat kerülhetett az érintettek kezébe – a Magyar Nemzet információi szerint erről beszélt egy tanú az ügyészségen, aki maga is látta a bizalmas dokumentumot. A rendőrségi feljegyzés a vallomás szerint egy közvetítőn keresztül került a hatóságtól a maffiózók kezébe.

Egymillió forintért kerülhetett bűnözők kezébe a szerb-montenegrói drogmaffiával is kapcsolatban álló magyar kábítószer-kereskedők nevét tartalmazó rendőrségi irat – olvasható egy, a Magyar Nemzet által megszerzett ügyészségi vallomásban. Az esetről korábban a Blikk is említést tett, lapunk ugyanakkor megszerezte az ügyben tett tanúvallomást. A történet előzményéhez tartozik, hogy 2020 decemberében 35 kilogramm marihuánával bukott le egy férfi Kőbányán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztály kábítószer-bűnözés elleni osztály nyomozói ugyanis információt kaptak arról, hogy D. Sándor nagyobb mennyiségű drogot szállít a bűntársának, K. Balázsnak. A rendőrök a Mádi utcában csaptak le a drogfutárra, akinek az autójában – a csomagtartóban és a hátsó ülésen – egy kilogrammos kiszerelésekben találtak rá a marihuánaszállítmányra. A lefoglalt drog értéke meghaladta a 87 millió forintot. D. Sándort az elfogása után kábítószer-kereskedelemmel, társát pedig kábítószer-birtoklással gyanúsították meg.

 

Úgy tudjuk, az ügyben szereplő egyik személy alkut ajánlott a nyomozóknak, ezért megnevezett két olyan bűnözőt, akik a szerb–montenegrói drogmaffiához köthető magyarországi csoport vezetői közé tartoznak.

 

Az ezt tartalmazó dokumentum ugyanakkor éppen azoknak a bűnözőknek a kezébe kerülhetett, akiket az együttműködni kívánó férfi megnevezett. Egyikük ráadásul nem más, mint a magyarországi drogbárónak kikiáltott Grubacs Igor alvezére, a jelenleg szerbiai börtönben ülő K. Péter – legalábbis ez derül ki egy, a birtokunkba került, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen tett vallomásból. Az ügyészség a tanút a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának munkatársai ellen indított nyomozásban hallgatta meg. Ismert, tavaly nyáron derült ki, hogy felfüggesztették beosztásából a BRFK felderítő főosztálya vezetőjét és két osztályvezetőt. A rejtélyes ügyben az ügyészség nyomozást is indított, és több személyt gyanúsítottként hallgatott ki, ám azt nem árulták el, hogy mivel gyanúsítják az érintetteket.

Visszatérve a vallomáshoz, az ügyészeknek a tanú elmondta, hogy az iratról készült fotót neki is megmutatták, majd hozzátette, K. Péter fel volt háborodva azon, hogy az iratban megnevezték egy kábítószer-bűnözéssel kapcsolatos ügyben, azért, hogy „valaki a saját bőrét mentse”. K. azt is elmondta a tanúnak, hogy az ő egyik ismerőse mutatta meg neki a rendőrségi feljegyzést. A dokumentumot a vallomás szerint azután szerezték meg a bűnözők, hogy kiszivárgott a rendőrségről, valaki alkut akar kötni. Ennek alátámasztására küldték meg nekik az iratot, amiről először azt feltételezték, hogy nem hiteles. A tanú hangsúlyozta, a rendőrségi dokumentumért K. Péter ismerőse végül egymillió forintot fizetett egy rendőrnek.

 

Az ügyészségen tett vallomásban az is szerepel, hogy egy civil személyen keresztül történt a kifizetés, tehát a bűnözőket nem közvetlenül a rendőrök keresték meg, hanem egy közvetítő. Az persze nem zárható ki, hogy valaki csak „megszerkesztett” vallomással próbált házalni a bűnözőknél.

 

Érdemes megemlíteni, hogy a Magyar Nemzet pár hete arról is beszámolt, ügyészségi nyomozás van azzal összefüggésben is, hogy a saját ügyével kapcsolatos rendőrségi vallomások kerülhettek a magyar drogbáróként emlegetett Grubacs Igorhoz. Ezeket a vallomásokat Grubacs menekülés közben hagyta hátra. A férfihoz az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi drogbiznisze köthető, sokáig Montenegróban bujkált, ám végül rendőrkézre került, és Magyarországra szállították.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.