idezojelek

A budapesti lakógyűlésből Fővárosi Nagycirkusz lett

Nagyon sokan vagyunk ám, akik nem azt várják el öntől, hogy reggeltől estig fröcsögve gyalázza a kormányt, ezt megteszi ön helyett az ellenzék.

Cikk kép: undefined

Kérdéseim Karácsony Gergelyhez

Tisztelt főpolgármester úr! 

Megörültem, amikor értesültem, hogy ön megkérdezi a budapestieket a város irányításával és fejlesztésével kapcsolatos dolgokról, és valóban várja a mi véleményünket, sőt érdekli is, mi hogyan látjuk a jelenlegi városvezetés munkáját.

Ehelyett jött egy olyan kérdőív olyan kérdésekkel, amelyek teljesen elvették a véleménynyilvánítás szabadságát, és ahelyett, hogy a városvezetés munkájára fókuszáltak volna, csak kormánygyűlölő kérdésekre futotta, amelyekre nem lehet objektíven válaszolni. A kérdésekben kilencszer szerepel a kormány szó. Valójában ön nem a saját munkáját akarta értékeltetni, arra sem kíváncsi, hogy budapestiek milyen fejlesztéseket szeretnének, mit várunk el a főpolgármestertől. Egyet biztos nem, hogy a város irányítása helyett politikai nyilatkozatokat tegyen, bírálja a kormányt, és a háttérben eközben megjelenjen nagy szponzora, Gyurcsány szelleme. Ez, amit szétküldött, amire milliókat költött, használhatatlan, mint az ön eddigi munkája!

Mire lettem volna kíváncsi? Hová lett és mire költötte ön a Tarlós István főpolgármestertől megörökölt pénzt? Hova tűnt az a 210 milliárd forint? Ön alkalmasnak tartja-e magát, hogy a fővárost vezesse? Miért kell öt főpolgármester-helyettes és 45 úgynevezett főtanácsadó? Csak nem azért, mert ön botrányosan alkalmatlan?

Milyen jogon akar ön dönteni arról, hogy a főváros mennyit fizessen a kormánynak, főleg azok után, hogy az ön által vezetett főváros bevétele jócskán megnőtt az előző ciklushoz képest? Arról nem tehet a kormány, hogy ön elherdálta a pénzt felesleges kiadásokra, miközben minden jelentősebb beruházást a kormány finanszírozott, hogy csak a Liget-projektet említsem, amelyet a világ építészei csodálnak, és már több díjat is nyert az ön személyes gyűlölködése ellenére. Továbbá sajnos megállapítható, hogy nem ismeri a Lánchíd valódi funkcióját, ami az, hogy összekösse Budát és Pestet, és nem szétválassza. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lánchíd Buda és Pest összefogásának történelmi szimbóluma, és más érzés onnan nézni a Dunát és átsétálni rajta, mint a több hídon. A Lánchídon olyan legyen a közlekedés, mint a felújítás előtt volt, amely az önök késlekedése miatt még a mai napig nem készült el, és jelentős többletköltségbe került.

Mikor lesz a Lánchíd átadásra kész, úgy, ahogy a kormány és az önkormányzat által megkötött szerződés előírja, és mikor teljesülnek az ott megfogalmazott feltételek? Karácsony úr, ki a felelős az eddigi többletköltségekért és a 3-as metrófelújítás több mint botrányos késlekedéséért? 

Hova lettek az ön által – színpadias módon – beígért klímaberendezések a metróból? Nem érez-e ön ezek miatt a súlyos mulasztások és pénzügyi visszaélések miatt személyes felelősséget? ­Miért tesz úgy, mintha semmihez semmi köze nem lenne? Miért gondolja azt, hogy a fővárosiak nem látnak át ezen az olcsó színészkedésen? Elhiheti pedig, hogy a többség pontosan látja, hogy ön mennyire inkompetens, semmihez sem értő, semmire sem használható ember.

Miért tagadja, hogy eget verő korrupcióra készültek a Városháza eladása kapcsán? Minden írni, olvasni tudó ember tudja már, hogy készültek. Komolyan azt képzeli, hogy ez ügyben még egyszer eljátszhatja, hogy „nem ismerem Lackner Csabát”? Sorolja fel, legyen szíves, hogy eddig hány fővárosi ingatlant, értékes telket, épületet stb. nyelt el a feneketlen korrupció, amióta ön a főpolgármester! Apropó, Lackner Csaba: a kispesti korrupciós hálózat felszámolása érdekében milyen lépéseket tett eddig? Azok milyen eredménnyel jártak? Vagy talán Kispest nem Budapest része? Kérem, válaszoljon!

Nagyon sokan vagyunk ám, akik nem azt várják el öntől, hogy reggeltől estig fröcsögve gyalázza a kormányt, ezt megteszi ön helyett az ellenzék, hanem azt, hogy felelős vezetést és gazdálkodást láthassunk Budapesten. Ennek érdekében írtam le szerény kérdéseimet is.

Ez a kérdőív nagyon jókor jött, még javában a választások előtt, megkönnyítve a döntésünket Budapesttel kapcsolatban. Eddig sajnos csak arról győződhettünk meg, hogy önt nem érdekli a fővárosiak véleménye, annyira nem, hogy a budapesti lakógyűlésből máris Fővárosi Nagycirkuszt csinált. Jövő év júniusában viszont választ kapunk az összes kérdésre, akár érdekli önt, akár nem.

Borítókép: Karácsony Gergely a fővárosi Városházán (Forrás: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.