Reagáltak az újságírók a Jelen hetilap Kövér Lászlót becsmérlő cikkére

Nem hagyta szó nélkül a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, hogy a balliberális hetilap Kövér, a baromarcú címmel jelentetett meg vezércikket.

Magyar Nemzet
2022. 05. 19. 15:54
KÖVÉR László
Budapest, 2022. május 2. Kövér László, az Országgyûlés titkos szavazással megválasztott elnöke esküt tesz a parlament alakuló ülésén 2022. május 2-án. Az egyedüli jelöltre érvényes szavazatot 183 képviselõ adott le, közülük 170-en igennel, 13-an nemmel szavaztak. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szabad vélemény nem lehet egyenlő az emberi méltóságot sértő, gyűlölettől fűtött öncélú sértegetéssel” – figyelmeztet a Magyar Nemzeti Médiaszövetség szerkesztőségünkhöz eljutott közleményében a Jelen hetilapban megjelent, Kövér László házelnököt becsmérlő írásra reagálva.

Ahogy arról beszámoltunk

Kövér László sértegetésének lehetséges módozatain morfondírozott egy nyilvános gondolatmenetében Tóth Ákos, a balliberális sajtótermék főmunkatársa a publicisztikájában. A cikk a lap legelőkelőbb helyén, vezércikként szerepel a Dolgok éle című rovatban.

Az írás a Kövér, a baromarcú címet kapta, azonban az online kiadásban már óvatosabban fogalmaznak, ott Kövér, minek nevezzelek? a cikk címe, mintha maguk is érezték volna, hogy túllőttek a célon.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében úgy fogalmaz, növekvő aggodalommal figyelik a baloldali médiumokban egyre inkább elharapózó gyűlölködő megnyilvánulásokat. 

Meggyőződésünk, hogy az újságíró társadalomnak a tájékoztatás mellett a példamutatás is a feladata kell, hogy legyen, ezért az otromba, trágár kifejezéseknek, az öncélú, gyűlölettől fűtött sértegetésnek nincs helye a magyar sajtóban – írja a szövetség.

„A Népszavában lehozott botrányos karikatúrák után ezúttal egy Jelen elnevezésű lapban szabadult el a véleménynyilvánításnak álcázott oktalan gyűlölet. A szerző, Tóth Ákos az írásban arról elmélkedik, hogy milyen durva sértésekkel lehetne illetnie a baloldalnak a magyar Országgyűlés elnökét” – teszik hozzá.

Aláhúzzák, hogy 

a Magyar Nemzeti Médiaszövetség mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága, az újságírói műhelyek zavartalan munkájának biztosítása mellett,

és felemelték a szavukat, amikor baloldali politikusok hivatásukat gyakorló újságírókat fenyegettek meg, de nem hallgattak akkor sem, amikor baloldali médiumokat ért terheléses támadás a világhálón keresztül.

De most felháborodásunknak adunk hangot, és arra szólítunk fel minden jóérzésű kollégát, hogy szabjunk gátat az oktalan gyűlöletnek és a nemtelen sértegetéseknek

– írják.

„Hisszük, hogy névtelen firkászokat nem a minősíthetetlen stílus emel a nagy újságírók sorába. Hisszük, hogy a szebb napokat megélt közös szakmánk eszköztárába nem férhet bele az otrombaság és a gyűlölködés. Az emberi méltóság tiszteletének kultúrája megőrzésre szorul, és szövetségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a közönséget megvédje a romboló médiatartalmakkal szemben” – húzzák alá.

Kérünk minden kollégát, hogy segítsen megállítani ezt a visszataszító folyamatot, és határolódjon el minden hasonló megnyilvánulástól

– zárja közleményét a Magyar Nemzeti Médiaszövetség.

 

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés megválasztott elnöke esküt tesz a parlament alakuló ülésén 2022. május 2-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.