Bezárnak a miskolci fürdők, 110 embert elküldenek

2022. október 03. 16:32

A zárás határozatlan időre szól.

2022. október 03. 16:32
null

Miskolcon pár nappal ezelőtt jelentették be a Csodamalom Bábszínházat, a II. Rákóczi Ferenc Megyei is Városi Könyvtárat és a Herman Ottó Múzeumot érintő intézménybezárásokat és átszervezéseket. A megnövekedett energiaköltségek ellensúlyozására a városvezetés 100 milliós nagyságrendű költségmegtakarítást remél az intézkedéstől, csakúgy, mint attól, hogy a polgármesteri hivatal két telephelye is megszűnik, a hivatalnokok a városháza épületébe járnak dolgozni – írta a boon.hu

A mindenkit sújtó energiaválság, infláció, a magas gáz- és a villamosáram ára kemény döntések meghozatalára kényszeríti a Miskolci Fürdők Kft.-t is.

Ezért október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti fürdőszolgáltatásait.

Karbantartás miatt határozatlan ideig nem látogatható az Ellipsum és a Barlangfürdő sem

Ezzel párhuzamosan a Miskolci Fürdők Kft. október 3-tól átmenetileg szünetelteti fürdőszolgáltatásait az Ellipsum Élményfürdőben is, mert a fürdőkomplexum kivitelezője folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat.

Az Ellipsum Strandfürdőben – régi nevén Miskolctapolcai strandfürdő – szintén október 3-án kezdődik meg a több mint egy éve leégett infraszauna bontása és helyreállítása, így a wellness részleg – a munkálatok miatt – október 3-tól nem látogatható – tették hozzá.

Csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentettek a kormányhivatalnál

Egyúttal a fürdőket üzemeltető cég a jogszabályoknak megfelelően, csoportos létszámcsökkentés szándékát jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál, melynek létszáma összesen 110 fő. Ezzel egy időben segítségként a Miskolci Fürdők Kft. vezetése a Miskolc Holding Zrt.-vel egyeztetve, a tagvállalatoknál lévő nyitott pozíciókat ajánlja fel egyes szakterületek dolgozóinak, illetve a létszámcsökkentéssel érintett dolgozók esetében a Miskolci Paktum Iroda bevonását is kezdeményezte annak érdekében, hogy a létszámleépítéssel érintett állásokban dolgozó kollégák mihamarabb új állást találjanak – értesült a regionális hírportál.

Nyitókép: Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia Facebook-oldala

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 04. 13:18
Pénz nincsen vagy gáz nincsen? Nem arról volt szó, hogy van és lesz elég gáz? Forintot meg billiószámra teremt az állam az abszolút semmiből. Csak idén, csak az első félévben 3,2 billió forinttal nőtt a forgalomban lévő forint mennyisége? Nem elég? Kell ám uszoda és egyéb létesítmények olyan helyekre, amelyek képtelenek fenntartani azokat! Piaci alapon meg nem élnek meg.
norbert1970
2022. október 04. 09:59
Mindent be zárnak és nézhetünk tv megint mind Covid idején. Ez jár a magyar átlagembernek. A mi város vezetésünk Fideszes de itt sem lesz színház és uszoda.
annamanna
2022. október 04. 08:53
A könyvtár bezárása miatt pluszban: "Összezúzta a Covid a fiatalokat - Egyharmaduk úgy érzi, hogy elveszíti az irányítást az élete felett" https://www.portfolio.hu/global/20221003/osszezuzta-a-covid-a-fiatalokat-egyharmaduk-ugy-erzi-hogy-elvesziti-az-iranyitast-az-elete-felett-570493
buckafej
2022. október 04. 08:50
Miskolcon én sem látom a nagy fejlődést. Operafesztivál már nincs, tömegközlekedés rosszabb lett, több a kóbor, cigány figura a városközpontban. Közepes képességű emberek kerültek a vezetésbe, minden havert elhelyeztek az önkormányzatnál és a városüzemeltetésben. Nem látom a nagy szellemi potenciált bennük a fejlesztésre, annál inkább a lopásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik