Szoboszlai megosztott egy titkot, a gyerekkori barátja lehengerlő volt

A válogatott csapatkapitánya szerint az első gól előtt ügyesen megtévesztették a bolgár védőket, hiszen mindenki arra számított, hogy ő íveli be a szögletet. De Sallai Roland végezte el a sarokrúgást. Bolla Bendegúz ellentmondást nem tűrően jelentette ki, hogy nem a bolgárok voltak gyengék, hanem a magyar válogatott futballozott nagyon jól. Dibusz Dénes szerint egy igen sima meccs volt a bolgárok elleni.

2023. 03. 28. 8:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott egy igen meggyőző, és egy ehhez képest megnyugtató félidő után hétfőn este 3-0-ra nyert Bulgária ellen a Puskás Arénában az Eb-selejtező sorozat nyitányán. A magyar csapatkapitány, lubickolt a mezőnyben, a tudásával messze kiemelkedett a pályán futballozó játékosok közül, de ő erre nem reflektált. Viszont elmesélte, milyen cselhez folyamodott az első magyar gól előtt. – Szerencsére a bolgárok nem vették észre, hogy nem én végeztem el az első szögletet, hanem Roland. A cél az volt, hogy miután megkapom és átveszem a labdát, lövök is, de ketten kiléptek rám és azt hitték mindketten, hogy lőni fogok, de éppen így tudtam belépni közéjük, és végül sikerült valahogy bekotorni a kapuba a labdát – mondta a Leipzig középpályása, aki egy hihetetlenül erős, az ellenfél játékosán megpattanó lövéssel növelte az előnyt, ő alakította 2-0-ra az állást. – Rengeteget kell gyakorolni a szabadrúgásokat, örülök, hogy tétmeccsen sikerült egy ilyen játékhelyzetből gólt szereznem – lelkendezett a csapatkapitány.

Szoboszlai az édesapja által létrehozott székesfehérvári Főnixben kapta meg gyerekként a futballalapokat. Ugyanitt játszott Bolla Bendegúz is, akinek bevallottan az előnyére vált, hogy egymás mellett futballozott a gyerekkori barátjával a jobb oldalon. – Jól éreztük egymást a pályán, az összeszokottság érezhető volt – mondta a Grasshoppers játékosa, aki harmadszor volt kezdő a magyar válogatottban, de nyilván szövetségi kapitány is észrevette, hogy hosszú távon komoly fegyver lehet a két fiatalember komoly múltra visszatekintő munkakapcsolata. Bolla szerint nem arról volt szó, hogy a bolgár válogatott rossz napot fogott ki a Puskás Arénában, a mérkőzés sokkal inkább a magyar válogatott jó játékáról szólt.

Dibusz Dénesnek nem volt sok dolga, a kapus nem is aggódott különösebben a meccs miatt. – Az első félidő minden várakozást felülmúlt, a közönség is láthatta, hogy jól játszottunk, és maximálisan kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, tökéletesen megvalósítottuk azt, amit a szövetségi kapitány kért. Sajnálom, hogy a második félidőben nem tudtunk betalálni, de összességében végig mi irányítottunk. Ha voltak is időszakok, amikor a bolgárok kicsit többet birtokolták a labdát, a védelmünket akkor sem tudták megbontani – nyilatkozta a ferencvárosi kapus. 

Az exfradista, jelenleg az olasz másodosztályú Pisa csapatában légióskodó a közönség erejéről is beszélt az értékelésében. – Beléptünk a stadionba, és láttuk, hogy a bolgár szektort leszámítva még a legfelső karéjokban is nézők ülnek. Hihetetlenül jólesett a szurkolók érdeklődése, az a szeretet, ami minket körülvett. Megtiszteltetés ilyen légkörben futballozni, meg akartuk hálálni a szurkolók szeretetét, remélem, valamennyire ez sikerült – mondta a középpályás a 3-0-ra végződő meccs után.

Magyarország–Bulgária 3-0 (3-0), Eb-selejtező mérkőzés, Puskás Aréna. Gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (40.). A csoport másik mérkőzésén: Montenegró–Szerbia 0-2. A csoport állása: 1. Szerbia 6 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 3/1 (3-0), 3. Montenegró 3/2 (1-2), 4. Litvánia 0 (0-2), 5. Bulgária 0 (0-4).

Borítókép: Szoboszlai (balra) mesélt a vezető gól történetéről, Bolla (középen) szerint nem a bolgárok gyengeségén múlott a győzelem (Fotó: Mirkó István) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.