Véres főpróbát tart a bosszúszomjas Antifa a német városokban

Bosszúra szomjazik a szélsőbaloldali Antifa a Budapesten is embervadászatot rendező hírhedt Hammerbande vezetőinek várhatóan súlyos ítélete miatt. Az erőszakos csoportok utcai harcokra buzdítanak Németország-szerte, Berlinben tüntetni akarnak a magyar nagykövetség előtt is.

2023. 05. 29. 5:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véres főpróbát tart az Antifa Németország utcáin és városaiban az X-nap néven meghirdetett utcai harcokra készülve. Múlt héten kedden Lipcsében egy rendőrőrsre támadtak, majd rá két nappal Jénában egy jobboldali politikus bokáját törték szilánkosra. 

Kedd este 30 baloldali szélsőséges támadta meg a lipcsei Eisenbahnstrasse tervezett rendőrőrs épületét. Megtámadták a lakóközösség közelben parkoló furgonját is, és barikádokat emeltek a környéken.

A megtámadott rendőrőrs falára fújt felirat (Forrás: Szent Korona Rádió)

Csütörtökön négy símaszkos támadó berontott Jénában az egyik helyi jobboldali politikus lakásába, majd viperával és kalapáccsal szilánkosra törték a lábát és elmenekültek.

Mindezt a Budapesten is embervadászatot rendező hírhedt, terrorcsoportnak tartott szélsőbaloldali Hammerbande vezetőjének, Lina Engelnek a várhatóan súlyos ítélete miatt. Német portálok szerint a két támadás egyértelműen a főpróbája a meghirdetett bosszúhullámnak.

X-nap néven hirdette meg a bosszú napját az Antifa (Fotó: Dokumentation Linksextremismus)

Lina Engel és vádlott-társai ügyében ugyanis a jelenlegi állás szerint május 31-én ítélet születik. A szövetségi ügyészség nyolc év börtön kiszabását indítványozta a Hammerbande vezetőjére.

A szélsőbaloldali Antifa emiatt terrorhullámra készül – röviden így foglalható össze a Németországban a közeljövőben várható országos tüntetéssorozat.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az 1990 előtti hírhedt terrorszervezethez, a Vörös Hadsereg Frakcióhoz, a RAF-hoz egyre inkább hasonlatos szélsőbaloldali német Antifa fel akarja gyújtani a német nagyvárosokat, mert a legbrutálisabb rohamcsapatuk, a Hammerbande vezetőjét és társait hamarosan elítélik. Napjainkra azonban kikristályosodott a menetrend is. 

A Hammerbande tagjai támadtak februárban Budapesten is (Forrás: ipari kamera felvétele)

Jelen állás szerint május 31-én hirdetik ki Lina Engel és társai ügyében az ítéletet. 

Az Antifa országos tüntetéshullámot hirdetett az ítélet napja utáni szombatra X-nap néven, elsősorban Lipcsére koncentrálva. A Hammerbande-tüntetésekre egész Európából mozgósítanak.

Hatalmas zavargások várhatók, hiszen az Antifa bejelentette, hogy vezetőik minden év börtönbüntetéséért egymillió euró vagyoni kárt akarnak okozni. Sőt emberek elleni támadásokat terveznek, a bírák és a legfőbb ügyész már rendőri védelem alatt állnak.

A rendfenntartó erők az X-napra erősítést kértek. Állítólag 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot, beleértve a különleges egységeket is. A tüntetések várható betiltása ellenére az Antifa továbbra is mozgósít.
Tüntetést hirdettek az ítélet napjára mások mellett Bréma, Drezda, Hamburg, Hannover, Lipcse és Stuttgart belvárosába is. Június 2-án pedig szolidaritási gyűlés is lesz Lipcsétől Berlinig számos helyen, a német fővárosban például a magyar nagykövetség elé hirdettek gyülekezőt a baloldali szélsőségesek.
 

Lina Engelt a tárgyalására szállítják (Forrás: Dokumentation Linksextremismus)

Lina Engel letartóztatásban

Lina Engel 2020 novembere óta van letartóztatásban. Az Antifa állítólagos vezére ellen a drezdai legfelsőbb regionális bíróságon folyik eljárás. A vádlott-társak, Lennart Arning, más néven Mio, Jannis Röhlig és Philipp Jonathan Mohr, alias Nero még mindig szabadlábon vannak, Engel vőlegénye, Johann Guntermann, alias ­Lücke a rendőrség elől menekül. Guntermann egyike volt azon Hammerbande-tagoknak, akik februárban Budapesten rendeztek embervadászatot.

A Lina Engel körüli banda pere a legnagyobb és legfontosabb jogi fellépés a baloldali szélsőségekkel szemben a Vörös Hadsereg Frakció megszűnése óta. A szélsőbaloldali csoportot egyebek mellett 18 áldozat – vélhetően jobboldaliak – megtámadásával, megkínzásával vádolják, esetenként pedig halálos sérülések okozásával is. 

Borítókép: X-nap néven hirdette meg a bosszú napját az Antifa (Fotó: Dokumentation Linksextremismus)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.