2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Amerika magyar grófja 11:00

Radar

Radar: Akár még spórolhatunk is ha újrakötjük lakásbiztosításunkat + videó

Évek óta fennálló probléma, hogy a lakások jelentős része alulbiztosított, a legnagyobb kockázat pedig ha egyáltalán nincs biztosítva az ingatlan, hiszen egy esetleges káresemény során egy élet munkája veszhet oda.

  • Radar: Akár még spórolhatunk is ha újrakötjük lakásbiztosításunkat + videó

Papp Lajos elnök, Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége: "Legnagyobb értékünket féltjük amikor biztosítát kötünk, talán ez a legegyértelműbb magyarázat arra, hogy miért fontosak a lakásbiztosítások, at meg hogy meg kell nézni bizonyos időközönként hogy megfelelőek -e az abból adódik hogy folyamatosan változik a külső környezet gondolok itt az inflációra vagy felújítjuk lakásunkat új értékeket szerzünk be tehát fontos az értékkövetés."

Judik Zoltán területi igazgató, OVB: "Ha megnézzük Magyarországon az újraépítési költség 5-600 ezer forint között egy családi háznál nagyjából 6-700 ezer fonti körül van jelenleg a piacon lévő ingatlanok 3-400 ezer forintra van bebiztosítva. nekünk mindig azt kell megvizsgálni hogy ha leég a ház mennyi az újraépítési költség."

A jogszabály szerint a meglévő lakásbiztosítási szerződéseket az évfordulójuk mellett a márciusi lakásbiztosítási kampányban is fel lehet mondani, és minden egyéb kötelezettség nélkül lehet másikat kötni. Az egyes biztosítók ajánlatai között pedig jelentős eltéréseket találhatnak az ügyfelek, ezért is érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatokat.

 

Judik Zoltán: "Ami miatt nagyon fontos szerintem hogy szakemberhez forduljunk, hogy különböző biztosítások vannak a piacon es négy nagy biztosító fedi le a piacot, viszont rengeteg sokszor az a probléma hogy a biztosító nem fizet amikor egy káresemény van. és ezért fontos hogy a tanácsadóval pontról pontra átbeszéljük hogy mi legyen benne és mi ne legyen benne a biztosításban."

A lakásbiztosításunkat érdemes legalább 3 évente felülvizsgálni, de fontos, hogy ne az olcsóság legyen a vezérelv. Tavaly 56 ezer forintra nőtt egy átlagos lakásbiztosítás éves díja. Ezzel szemben idén a magasabb szolgáltatást kínáló minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításokért, közel 10 százalékkal kevesebbet, tehát 51 ezer forintot kell fizetni.

Papp Lajos: "Igen éles verseny van, ez az ügyfelek érdekét szolgálja de ne feledjük el hogy nem az ár hanem a szolgáltatás a lényeg. A fedezetre és a megfelelő értékre figyeljünk oda, legyen szó ingóágról vagy ingatlanról."

A Magyar Nemzeti Bank arra számít, hogy legalább 200 ezer új vagy megújított lakásbiztosítási szerződést kötnek a fogyasztók az akció során.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!