A nyáron kirúgott edző üzent a Honvéd vezetőinek a nullapontos rajt után

A szerb sajtóban nyilatkozott a Honvéd nyáron menesztett edzője, Nebojsa Vignjevics. A ma már az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó szakember megkérdőjelezte a klubvezetők döntését, nem értette a saját menesztését, és szóvá tette az utódja nullapontos rajtját az NB I-ben.

Magyar Nemzet
2022. 08. 09. 8:31
VIGNJEVIC, Nebojsa
Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nebojsa Vignjevics szűk fél évet töltött Kispesten, a nyolcadik helyen vette át a stafétát a februárban menesztett elődjétől, Horváth Ferenctől. A szerb szakember ugyan stabilizálta a csapata helyzetét, de előrelépni nem tudott vele, amely végül a kilencedik helyen fejezte be a 2021–22-es szezont. 

A korábban Újpesten dolgozó szerb edzőt a nyáron küldte el a Honvéd, és úgy tűnik, az akkori döntést a mai napig nem emésztette meg az 54 éves tréner. Vignjevics a szerb sajtóban adott hangot az elégedetlenségének. A nyilatkozatát a Csakfoci szemlézte.  

Négy és fél hónapot töltöttem Honvédnál, a csapat biztosította a bennmaradást, majd a meghirdetett felkészülés előtt váratlanul elváltunk egymástól. Számomra és néhány klubtag számára meglepő módon megváltozott a vezetői struktúra, új emberek érkeztek és a szakmai stábban is jelentős változások történtek. Minden szinten újdonságok voltak. Az eredmény? Nem igazán látom, hogy jó lenne. Két meccs, két vereség a bajnokságban, a gólkülönbség pedig 0-5. Nem örülök ennek, barátaim is vannak a klubban, akikkel a mai napig beszélek – mondta a jelenleg az egyesült arab emírségekbeli al-Dhafra vezetőedzője.  

Úgy tűnik, nem várt sokat a bosszúra a sértett edző. A gyenge kispesti rajt magas labda volt, de tudhatta volna az etikettet az Újpesttel korábban Magyar Kupát nyert edző. Nem illik oda piszkítani, ahonnan az ételt kaptuk. 

Nem lennénk a Honvédnál dolgozó barátai nevében, akikkel a szerb mester a mai napig beszélget…

Borítókép: Vignjevics még nem zárta le magában a kispesti történetet (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.