Lemond a lengyel kormányfői hivatal vezetője

2022. szeptember 30. 06:28

A PiS elnöke az utóbbi időben a párt vezetésének többször is hangsúlyozta: minden vezetői poszton dolgozónak „számítania kell a változásra, amennyiben a munkájuk nem bizonyul eléggé hatékonynak”.

2022. szeptember 30. 06:28
null

Távozik posztjáról Michal Dworczyk, a lengyel kormányfői hivatal miniszteri szintű vezetője – közölte csütörtök este Ryszard Terlecki, a szejm alelnöke, a kormányfrakció elnöke.

Terlecki a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) parlamenti frakciójának kihelyezett ülése után nyilatkozott az újságíróknak. Cáfolta az utóbbi napokban megjelent médiaértesüléseket, melyek szerint a kormánytáboron belüli konfliktus miatt akár Mateusz Morawiecki kormányfő távozására is sor kerülhet.    

– válaszolt Terlecki újságírói kérdésekre. Hozzátette: Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke az utóbbi időben a párt vezetésének többször is hangsúlyozta: minden vezetői poszton dolgozónak „számítania kell a változásra, amennyiben a munkájuk nem bizonyul eléggé hatékonynak”. Arra a kérdésre, ezek a szavak Michal Dworczykra vonatkoznak-e, Terlecki elmondta: úgy tudja, a miniszter „már lemondott, vagy a legközelebbi időben fog lemondani”.    

Dworczyk 2017 decemberétől áll a lengyel kormányfői hivatal élén, 2019 óta tárca nélküli miniszterként tölti be a posztot. A koronavírus-járvány idején megbízták a később sikeresnek minősített oltási akció összehangolásával is.

Tavaly nyáron a politikus beismerte: hackerek törték fel az ő, valamint a felesége magán e-mail fiókját. Az ezt követően egyes internetes oldalakon közzétett, feltehetőleg módosított tartalmú levelezés részben szolgálati ügyekről is szólt. Az ügyet vizsgáló illetékes hatóságok szerint Dworczyk fiókját Keletről irányított kiber- és dezinformációs támadás érte. A kormányfői hivatal ezért nem kívánta kommentálni a levelek tartalmát.    

Maga Michal Dworczyk egyelőre nem erősítette meg Terlecki bejelentését.

(MTI)

Nyitókép: Michal Dworczyk

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2022. szeptember 30. 17:42
"Nem érdekel a kisnemzeti frusztráltságuk." Nem tudom, milyen alapon beszélsz "kisnemzeti" akármiről, amikor 3,5x akkora területen élnek, mint mi, és majdnem 4x annyian vannak. Lehetnél megértőbb, hiszen régi barátaink és szövetségeseink, és ezekben az időkben a barátságot meg kell becsülni.
Cserna János
2022. szeptember 30. 06:49
Ezzel nincsen dolgunk. Majd a polákok megoldják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik