2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Radar

Radar - Robotok a sebészeten

A Robotsebészet bevezetése Magyarországon címmel tartottak rendezvényt a Miskolci Egyetemen. Az érdeklődők itt is megtekinthették a Da Vinci sebészeti robotot, ami forradalmasíthatja egyes eljárásokat.

  • Radar - Robotok a sebészeten

Az Országos Onkológiai Intézet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, valamint a Miskolci Egyetem egy európai uniós projekt keretében dolgozik azon, hogy Magyarországra is elhozzák a jövőt, azaz a robot asszisztált sebészetet.

Középtávon mindenképp létjogosultsága van egy Da Vinci robot telepítésének a borsodi vármegyeszékhelyen. A Da Vinci robotsebészeti rendszer a minimálisan invazív sebészeti technikák legmagasabb szintjét képviseli. Nemcsak műtétre alkalmas: újszerűsége a két sebészeti konzolos megoldás, amely révén oktatásra, képzésre is lehetőséget teremt, ezáltal biztosítja az orvostanhallgatók és a fiatal szakorvosok fejlődését is.

A résztvevők bíznak benne, hogy a legújabb technológiák bevezetésével emelkedik majd az egészségügyi ellátás hatékonysága hazánkban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!