Puzsér: Nem hiszem, hogy hőst kellene csinálni Suhajda Szilárdból, mert nem volt az

2023. június 01. 12:00

Tragikusnak, rettenetesnek tartja Suhajda Szilárd hegymászó halálát Puzsér Róbert, de szerinte nem kellene belőle példaképet fabrikálni.

2023. június 01. 12:00
null

„Nem hiszem, hogy hőst kéne csinálni Suhajda Szilárdból, mert nem volt az, nem fedezett fel semmit, a tevékenységének nem volt látható közhaszna” – fogalmazott a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában a publicista, aki nincs meggyőződve arról, hogy ez a hír közérdekű. Szerinte azonban a bulvármédia „úgy rabol rá a tragédiára, mint a hiénák a döghúsra”.

Puzsér Róbert arról beszélt, hogy

a hegymászó a maga kedvére, a maga élményét hajtva készült felmenni a Mount Everestre, és pontosan tisztában volt ennek a kockázatával.

„Nyilvánvaló, hogy jár a kegyelet és a részvét is. Azt hiszem, elsősorban a hozzátartozóinak. Nem gondolom, hogy a részvétlenség elfogadható akármilyen szenvedély esetében, ha az illető belehal. (…) De azt gondolom, példaképet sem kell fabrikálni belőle” – mondta, egyúttal minden függő számára figyelmeztetésnek tartja, hogy az ember a szenvedélyébe könnyen belehalhat, és „talán érdemes választani, hogy az ember a családjának, a hozzátartozóinak, a gyerekeinek szánja oda magát, vagy igazán a szenvedélyének”. Mert úgy tűnik, ha ő maga nem választ, a sors előbb-utóbb választás elé állítja, és itt is ez történt.

A publicista szerint sokszorosan, százszorosan benne volt a pakliban, ami történt. „A kalkulálható kimenetelek egyike történt. Van az a mondás, hogy addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik” – fogalmazott.

Megjegyezte azt is, hogy„különös politikai törésvonalak” mentén oszlanak meg az álláspontok, mert szerinte míg a „NER-vélemények” döntően hősiesnek látják Suhajda életét és végzetét, és nagy földrajzi felfedezőkhöz hasonlítják őt, addig a liberális oldal a „Minek ment oda?” típusú érveléssel él, mert zsigeri az ellenállásuk a „NER-véleménnyel” szemben.

Nyitókép: Baksa Norbert

Kapcsolódó cikkek

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bardav
2023. június 04. 09:23
Éppen fordítva van, mint ahogy Puzsér írja: a jobb oldal állítja, hogy első a család, a bal oldal bíztat arra, hogy valósítsd meg önmagad.
Menő manó
2023. június 03. 18:23
Voltak gyerekei? Ha igen MEGINT a magyar társadalomra hárul a felnevelésük anyagi költsége, és nem Ő az egyetlen, aki így tett. Ezt a kérdést is fel kellene vetni már egyszer. Miért engedik hogy ilyen veszélyes szenvedélynek hódoljon? Aki ezen az úton jár tegyen le egy komoly összeget letétbe a családja számára, ha történne vele valami.
orosztroll
2023. június 03. 06:23
Gyúúúrcsány a hibás, meg a Soros aki odacsalta, de részben a migránsoknak is köszönhetttyük a történteket. Brüsszel is benne volt, és a NATO is mert nem engedte putyin úrnak elfoglalni Ukrajnát. Ezért most iszok egy jó sört külföldről a +20%-os magyar inflációra :D
Metállat
2023. június 02. 12:33
Kínosan nevetséges, hogy itt olyan sokan gondolják magukat intelligensnek, ezzel párhuzamosan követik el a leggyakoribb érvelési hibát - a személyeskedést. :) Teljesen racionális érvelés mentén öntötte szavakba a gondolatait, egy szavába nem tud(t)ok belekötni, ti meg jöttök azzal, hogy majd akkor pofázzon, ha maga is felmászott, meg hogy dagadt, nem sportol, stb. NA ÉS AKKOR? :D Tud róla (sőt, a hiányosságairól, hibáiról is, amiket sosem titkolt), hogy nem képes rá, mindenki tudja, hogy túlsúlyos, de ez hogy jön ide? :D Én is túlsúlyos vagyok, mégis egyezik vele a véleményem, vagy túlsúlyosként nem jegyezhetek meg vékony testalkatú emberre semmit? :D Ti intellektuális papucsállatkák... Nevetségesek vagytok, hogy abszolút ingoványos talaj nektek az érvelés, mégis belekezdtek, abszolút ovis szinten indulva. (Puzsér: hülye volt, mert megpróbálta. Ti: anyádat Puzsér, dagadt vagy és folyton ordítasz... ) :D (Ezt csak beírtam, a válaszokat nem fogom elolvasni. Lehet gyakorolni rajtam is, hogy hülye vagyok, mert csak úgy... :D )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik