2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Ezúttal egy másfél éves fiú vesztette életét úgy, mint a buszban hagyott kislány Tomajmonostorán

A gyermek édesapja nem sokkal később öngyilkos lett.

  • Ezúttal egy másfél éves fiú vesztette életét úgy, mint a buszban hagyott kislány Tomajmonostorán

Ezúttal Virginiában ismétlődött meg a tomajmonostorai tragédia: egy édesapa kedden délelőtt véletlenül nem kevesebb mint három órára a tűző napon hagyott kocsijában felejtette 18 hónapos kisfiát. Amikor rájött, mit tett, alighanem már késő volt. A férfi azonban nem a mentőket hívta, hanem beült a kocsiba, és hazahajtott. Amikor hazaért, felkapta a babát, és berohant vele a lakásba, ahol elmondta a családjának, mi történt, és öngyilkossággal fenyegetőzött. A család ekkor hívta a rendőrséget, amire azonban a zsaruk kiéltek, már nem tehettek semmit. 

A kocsi ajtaja még ekkor is nyitva volt. A lakásba belépve megtalálták a kisgyermek holttestét, a ház mögött, egy erdős területen pedig az apa holttestét: agyonlőtte magát – számolt be a tragikus esetről a New York Post.

Gyilkos hőség

A hőség nem csak az Egyesült Államokban rejt gyilkos veszélyt magában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság épp a napokban tett közzé egy oktatóvideót, melyben arra hívják fel a figyelmet: egyetlen percre se hagyjuk a lezárt kocsiban a gyermekünket, még akkor se, ha az ablakot résnyire lehúzzuk. 10 perc alatt 10 °C-kal is megnőhet a hőmérséklet egy zárt járművön belül, 38 fok felett pedig megnő a hőguta kialakulásának veszélye, mely végzetes is lehet – magyarázzák, hozzátéve: a felvétel során használt járműben rövid idő alatt 57 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!