Gyurcsány és Jakab a vécére is együtt járt Márki-Zay szerint

Már pisilni is együtt ment ki a pártelnöki értekezletekről, dohányozni is szinte kézen fogva mentek, látszott, hogy nagyon szoros kapcsolat formálódott közöttük – mondta a Népszavának adott interjújában Márki-Zay Péter. A kijelentés kapcsán Arató Gergely megszólalt, aki szerint Gyurcsány Ferenc nem dohányzik. Pedig a DK-vezér számos alkalommal gyújtott rá kamerák előtt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 25. 9:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Már pisilni is együtt ment ki a pártelnöki értekezletekről, dohányozni is szinte kézen fogva mentek, látszott, hogy nagyon szoros kapcsolat formálódott közöttük. Jakab részt sem vett a kampányban, péntekenként és szombatonként nem ment sehova a magánéletre hivatkozva. Gyurcsány pedig már jó előre közölte velem, hogy ha elveszítjük a választást, én leszek a hibás. Szóval nem lepődtem meg” – idézte fel emlékeit a Népszavának adott interjújában Márki-Zay Péter. 

Márki-Zay
Márki-Zay szerint az ellenzéki pártok maguknak akarták a dollárokat. Fotó: Máté Krisztián

Szerinte csoda lett volna, ha az ellenzék megnyeri a választást, ugyanakkor ő maga teljes erőbedobással dolgozott.  Azt azonban elismerte, hogy neki is óvatosabbnak kellett volna lennie saját kommunikációjában, ám úgy látja, a végeredmény nem ezen múlott. Szóba került az Egyesült Államokból kapott kampánypénzek kérdése is. Márki-Zay Péter azt mondta, erről utoljára akkor tudtak az ellenzéki pártok, amikor maguknak követelték az összeget, ami maradt. – Amikor letámadott minket a Fidesz, hirtelen mindent letagadtak – mondta.

 

Valóban egymásra mutogattak

 A Partizánnak adott tavalyi interjújában Márki-Zay arról értekezett, szerinte Gyurcsány Ferenc és a háború a két fő oka annak, hogy rengeteg szavazót és körzetet veszítve megbukott a baloldali koalíció. Azt is elmondta akkor, hogy a Jobbik elveszítette szavazóinak jelentős részét, mert célba értek a „Gyurcsány-üzenetek” a fideszes kommunikáció részéről.

Ahogy az is tény, hogy a legtöbb baloldali politikus Márki-Zayt próbálta felelőssé tenni a választási vereségért. 

Emlékezetes, a történelmi bukás után Márki-Zay Péter mögé nem álltak fel a színpadra baloldal vezető politikusai. Családja mellett csupán Karácsony Gergely és Donáth Anna állt mellette a megsemmisítő pillanatban. Néhány nappal később Jakab Péter azt mondta: „Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket”. A vereség után levonta következtetéseit Gyurcsány Ferenc is, aki a Márki-Zay Péter által vezetett ellenzéki együttműködésre utalva azt mondta: „a közös hajónak tovább kell mennie” , ugyanakkor egyetértését fejezte ki azokkal, akik szerint a hajó vezetését nem a „legjobb kapitányra” bízták. 

 

Arató: Gyurcsány nem dohányzik

– Márki-Zay Péter szerint Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter a kampány idején állandóan együtt járt cigizni. Ez már azért sem lehetséges, mert egyikük sem dohányzik. És ez a legkevésbé kártékony valótlanság – állította legújabb Facebook-bejegyzésében Arató Gergely, a DK politikusa.

Arató Gergely szerint Gyurcsány Ferenc nem dohányzik (Fotó: képernyőfotó)

– MZP megint megszólalt. Most épp azt mondja, hogy nem vettem részt a kampányban, a pártelnöki értekezletekről együtt mentem ki Gyurcsánnyal dohányozni, az ellenzék meg tudott a külföldi pénzekről. Ezzel szemben a valóság az, hogy a kampányban több mint 130 utcafórumot tartottam, a külföldi pénzekről meg nem tudtunk. Amit tudunk, az a végeredmény. Akárki is fizette MZP-t, a Fidesznek tett vele szívességet, nem az ellenzéknek. Ja, és nem dohányzom – reagált Facebook-bejegyzésében Jakab Péter.

 

Borítókép: Jakab Péter és Márki-Zay Péter (Fotó: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.