idezojelek

Kiderült a szörnyű titok, Szabó Tímea feltüzelt csapata könyörtelenül lesújtott

Lehullt az álarc.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Mint ismert, az LMP Vitézy Dávidot támogatja Karácsony Gergely helyett a közelgő főpolgármester-választáson. Ez a döntés jól láthatóan nagy galibát és fejtörést okoz a Gyurcsány vezette baloldalon. Ráadásul a Fidesz is megnevezte a jelöltjét a posztra Szentkirályi Alexandra személyében, így már két erős kihívóval is szembe kell néznie Karácsony Gergelynek, aki ténykedése során hibát hibára halmozott. Szinte semmi sem valósult meg eddigi ígéreteiből. Csődközelbe kormányozta a koszossá, rendezetlenné és kaotikussá vált várost. Működése alatt a balliberális vezetésű főváros parkolóhelyeket számolt fel, megemelte a parkolási díjakat és kiterjesztette a fizetős zónákat olyan helyeken is, amelyek korábban ingyenesek voltak. Írásos ígérete ellenére, nagy dugókat okozva, nem adta vissza az autósforgalomnak a Lánchidat, emellett városszerte megjelentek a biciklisávok mellett az úgynevezett Geri-karók: az Üllői úti és Váci úti sávval közfelháborodást váltott ki nemcsak a budapestiek, de a mentők között is – a Geri-karók növelik a káoszt és a dugókat városszerte.

Ilyen háttérrel nem csoda, hogy Karácsony Gergely fél a kudarctól, és az LMP lépését, Vitézy indulását személyes támadásnak veszi. A mikroszkóp alatt sem nagyon mérhető népszerűségű szabadcsapat, a Párbeszéd – Zöldek is kiakadt Ungár Péterék húzásán és könyörtelenül lesújtott az LMP-re.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerrel járt a Párbeszéd lobbija, miután hétfőn hivatalossá vált, hogy az Európai Zöld Párt (EGP) felfüggeszti az együttműködését az LMP-vel. Az ok természetesen az, hogy Vitézy Dávidot támogatják Karácsony Gergely helyett. 

„Az Európai Zöld Párt Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezetten küzd Orbán Viktor magyar miniszterelnök szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje ellen” – áll a párt hivatalos közleményében. Az EGP úgy tartja, hogy Karácsony Gergely második budapesti győzelme nélkülözhetetlen a demokratikus és Európa-párti erők térnyeréséhez – olvasható a Mandiner cikkében, ahol megszólalt Kanász-Nagy Máté is. Az LMP-s politikus elárulta, hogy egyeztettek az Európai Zöld Párttal, hogy ők Vitézy Dávidot támogatják majd Karácsony helyett. De nem lepte meg őket a Párbeszéd aknamunkája az ügyben.

Mindenesetre a tény az, hogy Szabó Tímeáék lazán rátámadtak egykori szövetségesükre, mert az másképpen képzeli el Budapest irányítását. Kiderült a szörnyű titok: fő céljuk Karácsony Gergely hatalomban tartása, annak ellenére, hogy a főpolgármester alig látszik ki a súlyos hibák, korrupciós ügyek, mikroadományok sártengeréből.

De rossz hírünk van, a választás nem sötét kis tárgyalótermekben megkötött alkukon fog múlni, hanem a budapesti emberek döntésén, akik tisztában vannak Karácsony viselt dolgaival.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.