Ez lesz Tokaj egyik szégyenfoltjának helyén

2024. március 27. 21:30

Teljesen megújul a város főtere.

2024. március 27. 21:30

Nyitókép: K2 Lab

Több mint 10 milliárd forintot biztosít a kormány Tokaj belvárosának megújítására – írta a turizmus.com. A fejlesztések közül a leglátványosabb a főtér és a hozzá kapcsolódó utcák és terek megújulása lesz.

Ennek keretében eltűnik az egykori Tokaj Áruház is, amelynek bontása novemberben kezdődött meg.

Az egykori szocreál épület helyén egy, a borvidék 16. századi fénykorát idéző, a város arculatához illeszkedő gasztronómiai és kulturális funkciókat ellátó épület kerül.

amiben étterem és szálláshely-szolgáltató is helyet kap majd. A terveket  – a nyitóképen – a K2 Lab építészei készítették el.

A Tokaj Áruház egykori épülete még megtekinthető a Google Streetview szolgáltatásán: 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­­n­­­y­o­­k­ ­v­­­á­r­n­­­a­k­­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Mr.Woof
2024. március 28. 14:24
Na ez jól néz ki. Támogatom.
bunko-jobbos
2024. március 28. 08:25
De elővenném a Tokaj áruház megnyitására készült építészeti elemzéseket! Olyan rizsát olvashatnánk, amilyet én sosem tudnék generálni. Modern tömegalkotás, hagyomány és jelenkor ötvözése, zseniális megoldások, tájba illeszkedő forma stb., hogy néhányat említsek. A mai építészek ezzel a rizsával pótolják a szépet. Mindenhol ezt a szart nyomatják. Jó, hogy ledózerolják azt a szart, és szép lesz az új. Még nagyon régen jártam (25 éve?) Tokajban,és a legromlottabb szocialista vendéglátásban volt részem. Mikor Villányban már akkor elsőrangú volt a kiszolgálás. Remélem, azóta fejlődött a helyzet. Megmutatom, hogy milyen a modern, de szép építészet: https://magyarepitok.hu/webshop/folder/204/biatorbagyi-altalanos-iskola
ubulka57-2
2024. március 28. 06:55
Felhívőm a figyelmet Eger Dobó téren álló áruházára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!