Utasszállító géphez riasztották a honvédség Gripenjeit

2022. május 16. 17:56

A török felségjelzésű Airbus bombafenyegetést kapott.

2022. május 16. 17:56
null

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint egy török felségjelzésű Airbus utasszállító repülőgép bombafenyegetést kapott, ezért a NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központ riasztotta a légvédelmi készültséget ellátó vadászgépeket.

A Lengyelország felől érkező gép Balassagyarmat térségében lépett be a magyar légtérbe. A géppár az utasszállítót a román országhatárig kísérte, majd visszatértek a kecskeméti repülőbázisra – derült ki a közleményből.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. május 16. 21:54
Az elektronikus rendszert, a netet kell ellenőrizhetőbbé tenni törvényekkel, rendeletekkel, hogy el lehessen kapni az ilyen fickókat (feltehetőleg ukránokat, ebben az esetben). Tudok róla, hogy egy konkrét ügyben az volt a félhivatalos válasz a rendőrség részéről egy Facebookon ténykedő külföldi szélhámossal szembeni feljelentésre, hogy nem tudják kideríteni, ki az, mert egy-egy elektronikus címet a Facebook akár 50 embernek is kioszt... Hasonlóan hanyag lehet a gyakorlat a mobilcégeknél és a netes üzeneteket (emailt) továbbító cégeknél is?
MZperX
2022. május 16. 19:57
Egy bombafenyegetés lehet egy SMS-is: zéró HUF. Viszont kiszámolta valaki már, hogy egy Gripennek 1 repült órája (pl. csak kerozin áron számolva) mennyibe kerülhet? A háború kitörése óta nincs olyan hét (volt, hogy egy nap alatt 2x is) hogy ne riasztották volna a Gripeneket). No, ebben rejlik a nagy ukrán genyóság...!
Dr. Greta Grünberg
2022. május 16. 19:49
A NATO feladatait el kell látnunk, gondosan.
békalepcse
2022. május 16. 19:19
Hasonló elmebeteg vicc: Utasgép, megoldhatatlan helyzet, biztos a zuhanás. Megjelenik a pilóta ejtőernyővel a hátán nyitja az ajtót, nyugtatólag szól még az utasokhoz. Nyugodjanak meg kedves utasaink, segítségért megyek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik