idezojelek

Dobrevék titkolt árnyékprogramja

Hatalmas meglepetést keltett Gyurcsány Ferenc felesége.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Hatalmas meglepetést keltett Gyurcsány Ferenc felesége. Olyat tett a DK árnyéknak nevezett játék kormányának feje, amit senki sem nézett ki belőle: megdicsérte Orbán Viktor miniszterelnököt. 

Az RTL Klub abszolút és szuperfüggetlen tévécsatornának úgy nyilatkozott, feltehetően belefáradva a lankadatlan keresztkérdések pergőtüzébe, hogy „ez a kormány gyakorlatilag nem kormányzott az elmúlt tizenkét évben”.

Hol ebben a dicséret? Kérem: Dobrev Klára és férje, valamint udvartartásuk mást sem kelepeltek, amióta csak megnyerte a Fidesz–KDNP kétharmaddal a 2010-es országgyűlési választást, majd az összes többit, hogy rosszul kormányoznak, s minden lépésük hibás, hallatlan károkat okoz. Ehhez képest most feketén-fehéren világgá kürtöli a DK-s vezér neje, hogy sztornó az egész: Orbánék nem rosszul kormányoztak, hanem sehogyan. Márpedig aki nem csinál valamit, az nem is követhet el hibákat a zéró tevékenység részeként. Vagyis lehet, hogy Dobrev elismerése nem a dicséretek netovábbja, de „kleine Fische gute Fische” alapon becsüljük meg ezt a kis eredményt is tőle. Ha ilyen szép ütemben halad a bukott baloldali miniszterelnökjelölt-jelölt az objektivitásra törekvés útján, bízhatunk benne: lesz még ebből nagyobb elismerés is a polgári kormánynak címezve.

Addig is azonban, amíg ez az örvendetes fejlemény bekövetkezik, kénytelenek vagyunk kicsikét kiigazítani azt a sok hetet és havat, amit az árnyék-miniszterelnöki bársonyszéken trónoló DK-s EP-képviselő összehordani, illetve elsumákolni szíveskedett. 

Először is: komámasszony, hol a program? Nem is oly régen még nyakra-főre a DK árnyékkormányának jövendő árnyékprogramjáról mentek a zengedezések. Természetesen csupán az ígéretek szintjén, mert a honlapjukon pusztán annyi szerepelt hosszú hónapokig, ha valaki a Program fejezetre ráklikkelt: „Készülünk.” Ehhez képest mostanra már a Program fejezetet is eltüntették, mintha soha ott se lett volna. A jelek szerint tehát annyira készültek, hogy az erejükkel is elkészülhettek, s magát a program szót, ezt az ókonzervatív fogalmat is a lomtárba dobták.

A másik feloldása a helyzetnek az lehet, hogy rájöttek nagy példaképük, Vlagyimir Iljics Lenin szentenciájának igazságára: ami nem megy, azt ne erőltessük. Igen ám, csakhogy a baloldali közönség Klárikája az RTL Klubnak adott mélyinterjúban a mai jobbközép kormányra úgy panaszkodott szívet tépően, miután kijelentette, hogy Orbán tizenkét éve nem kormányoz: „Itt nincs szakpolitika, itt csak hatalompolitika van.” Hát akkor miért nem fontos számukra a program? Mert az általa olyan megkapóan hiányolt dodonai szakpolitika kifejezés ugyan szerepel a kámforrá vált Program rubrika helyett, ám csupán hevenyészetten összehajigált, dilettánsgyanús háttéranyagok formájában.

Ami a legszembeszökőbb: egyetlen szó sincs már arról, hogy nekik bármikor is lesz programjuk. Minek is, amikor ők, Gyurcsány és Dobrev maguk a két két lábon járó program, akiknek eddigi munkássága, munkásmozgalmi családtörténete pontosabb eligazítással szolgál, mint száz hasznavehetetlen, poros pártprogram. Így aztán játszi könnyedséggel kitalálható, mi minden lesz az ő pártprogramjukban. Talán mondani sem kell, de az egyik kitüntetett pont az LMBTQ – és valahány betű van az ábécében – jogok maradéktalan érvényesülésének, sőt uralomra jutásának a szavatolása lesz. Ebből logikusan következik a hazai gyermekvédelmi törvénynek a kérlelhetetlen, nyom nélküli eltüntetése, sóval való behintése. Sőt, kimondottan előírnák az óvodák után a bölcsődékben is a transzvesztiták kötelező fogadását. Amennyiben egy óvoda, bölcsőde plusz költségvetési forrásokat és uniós pénzeket akarna nyerni, állandó transzvesztitaügyeletet is vállalhatna, esetleg főállású drag queeneket foglalkoztathatna. Ehhez kapcsolódóan természetesen a nemváltó műtétek kiskorúak számára történő engedélyezésével is fokozná a DK az európai uniós integrációnkat. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új liberálkommunista párt szakértői progresszív közönségcsalogató meglepetéssel is készülnek: már dolgoznak a hat éven aluli kislányok és kisfiúk számára az abortuszt lehetővé tevő jogszabálytervezeten.

E cikk kereteit szétfeszítené a lakosság számára váratlan fordulatokban bővelkedő, de eleddig titkolt programnak minden elemét részletesen taglalni. Kedv- és étvágycsináló ízelítőül legyen elég annyi, hogy a lárvák, különböző ízeltlábúak fogyasztását nemcsak lehetővé, hanem – túlteljesítve az uniós brüsszeli elvárásokat – az iskolai és állami intézményi menzákon kötelezővé akarják tenni. Megjelenne a babaváró helyett a babahagyó támogatás, beindulna az új stadionrombolási program, kivezetnék a tékozló 13. havi nyugdíjat, de ezért cserébe egyfajta háborús szolidaritási hozzájárulásként a nyugdíjasok 12. havi nyugdíjukat is az ukrajnai frontra küldhetnék. A Vaj helyett ágyút és tankot projekt égisze alatt az állami kötelékben dolgozókat is megszabadítanák a 12. havi fizetések elköltésének nyűgétől. Csak felcsillantva a további részprogramokat: bevezetnék a munkavállalási adót, a Munka helyett segélyt szociális programot, új, nagy ívű rezsiemelési programot indítanának, felmelegítenék az Út a kriptába régi programjukat. Ezenkívül meghirdetik a Legyen ön is hajléktalan! és a Fogadj örökbe egy migránst! kultúraváltó projekteket. Megvan az új szlogen is: „Mert tudják, a legtöbb megszorítást tőlünk kapják!”

Látható: nem hiába van árnyékban ez a terv, hiszen egy önmaga árnyékává váló párt árnyékkormányának az árnyékprogramja. A PC jegyében tehát töretlen önbizalommal számítanak a magyar lakosság mazochizmusára.

Borítókép: Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetője (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.