Cikkünk nyomán megbukott az állatkert igazgatója

Gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat Szabó Roland ellen az Egri Járási Ügyészség.

Munkatársunktól
2023. 03. 28. 18:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatójának lemondása ügyében. Mint írták, a fővárosi önkormányzat a sajtóból értesült arról, hogy állítólagosan vádat emeltek Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója ellen, aki többszöri felszólítás ellenére sem cáfolta ezeket, illetve nem kért helyreigazítást a rá vonatkozó tényállítással szemben.

A főpolgármester erre figyelemmel megtette a szükséges lépéseket, hogy a Fővárosi Közgyűlés Szabó Rolandot visszahívja, aki azonban időközben, a mai napon benyújtotta a lemondását. 

A főváros mindent megtesz intézményei jogszerű és átlátható működése érdekében, így a Fővárosi Állat- és Növénykert esetében is – fogalmaztak.

Lapunk nemrégiben számolt be arról, hogy vádat emelt Karácsony Gergely kinevezettje, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója ellen az ügyészség. Évek óta köztudott, hogy Szabót komoly bűncselekménnyel hozta összefüggésbe a hatóság, a sokáig a főpolgármester támogatását élvező operatív igazgató mégis megtarthatta vezető pozícióját.

Március 10-én gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója ellen az Egri Járási Ügyészség 

– derült ki a vádhatóság portálunknak adott válaszából. Az is kiderült, hogy a Szabó Roland fémjelezte Fővárosi Állat- és Növénykert a kiadásait sem fogja vissza, hiszen több mint húszmillió forintért bérel luxusautót, a biodóm befejezéséhez azonban a kormánytól várnák a támogatást.

Borítókép: Szabó Roland operatív igazgató a Fővárosi Állat- és Növénykert tízhetes perzsaleopárd-kölykeit bemutató sajtótájékoztatón 2021. november 18-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.