idezojelek

Jajszó a hordóról

Ahogyan az várható volt, a DK nehezményezi, hogy a világ legnagyobb kínai akkumulátorgyára hamarosan Debrecenben is üzemet épít.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ahogyan az várható volt, a Demokratikus Koalíció nehezményezi, hogy a világ legnagyobb kínai akkumulátorgyára hamarosan Debrecenben is üzemet épít. A párt ellenérzéseinek Varga Zoltán, a felekezet hordószónoka adott hangot közösségi kórlapján. (Varga honatya volt az, aki néhány éve az Országgyűlés plenáris ülésén egy horganyzott ereszcsatornával a hóna alatt jelent meg, amit a kormányt ótvaroló felszólalása végén diadalittasan a magasba emelt. Festő ecsetjére kívánkozott.) A kenetteljesen fogalmazó Varga szerint Orbán Viktor régi álma, hogy tönkretegye az országot, annak népét, és hogy széthordja apáink örökségét, felélje gyermekeink jövőjét, a romokon pedig kialakíthassa azt a bokacsattogtatós, urambátyámos politikai-gazdasági elitet, amely leginkább családját, haverjait és házpénztárosait jelenti. „Tényleg az-e a vágyunk, nekünk, debrecenieknek, hogy a környezetvédelemnek fittyet hányó (…) ázsiai multit telepítsen az Orbán-kurzus Debrecenbe, lebetonozva városunk legjobb földjeit, elszivattyúzva, beszennyezve az amúgy is kevés ivóvizünket?” – szakad fel a kérdés az ereszcsatornás emberből.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kommentelő visszakérdez: „Aztán hogyan legyen zöldfordulat, ha az elektromos autók akkumulátorgyártását meg környezetszennyezőnek tartod, nagyonhülye ember, he?” (Erre speciel én is kíváncsi lennék.) Egy másik hozzászóló csak legyint: „Ezeknek még a Frédi–Béni-autó se lenne jó, mert abban fa is van, de az ökrös szekér se, mert az ökrök metánt eregetnek.”
Persze az is lehet, amire többen céloznak: csupán arról van szó, hogy ébren kell tartani a szavazóbázist adó lumpenproletariátus balhékészenlétét.

Borítókép: Varga Zoltán, a DK képviselője felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 21-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.