2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gulyás Gergely: Brüsszel nem ezt ígérte

Csütörtökön 11:30-kor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszámolt a szerdai kormányülésen meghozott döntésekről. Az élő közvetítést a HírTV-n, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon visszanézhetik.

  • Gulyás Gergely: Brüsszel nem ezt ígérte

Gulyás: Brüsszel nem ezt ígérte

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elmondta, a kormány döntött a nemzeti konzultáció elindításáról a szankciók ügyében. Magyarország a legnagyobb támogatási programot biztosítja a rezsi támogatására, átlagosan 181 ezer forint jut egy háztartásara. A miniszter közölte, a szankciók kapcsán Brüsszel azt ígérte, hogy azok jobban fognak fájni Oroszországnak, és közelebb lesz a háború vége. Ennek pontosan az ellenkezője lett az igaz, mi pénzeljük Oroszországot - tette hozzá. 

Lemaradó Európa

A kormány számára kiemelt fontosságú, hogy az elitek döntése helyett az emberek döntsenek. Gulyás elmondta, a kérdéseket a következő napokban mutatják be. Európában is folyik erről egy vita, morálisan sem helyes, hogy olyan döntések születtek, amik Oroszországot segítik - tette hozzá. A világgazdasági versenyben is le fog szakadni Nyugat-Európa, mivel jelentősen drága itt az energia. 

Hosszabb lesz az iskolai téli szünet

Hosszabb lesz idén a téli szünet, december 22-től január 8-ig lesz szünet az iskolákban. Ebben az időszakban kormányzati igazgatási szünet lesz - mondta a miniszter.

Új feladatot kap Balla György

Az önkormányzatok esetében Balla György feladata lesz, hogy koordinálja a tárgyalásokat a helyhatóságokkal a kiadáscsökkentésről, főleg az energetikai területen. Minden önkormányzattal külön-külön fognak tárgyalni.

Fizetőképes Magyarország

Gulyás kérdésre elmondta, semmilyen fizetőképességbeli problémája nincs az országnak. Komoly árfolyammozgások vannak, de a költségvetési hiányt 4,9 százalékon fogjuk tartani. A magyar gazdaság fundamentumai erősek. A kifizetések tekintetében a Pénzügyminisztérium jóváhagyása kell, de volt erre példa korábban is - mondta Gulyás.

"Itt a dollárbaloldal"

Nem gondoltuk volna, hogy a baloldal dollárbaloldal lesz, és hogy egy ekkora külföldi támogatás történjen, ilyen botrányra nem volt példa korábban - mondta kérdésre Gulyás. Ma a Gyurcsány-házaspár irányít a baloldalon - tette hozzá. 

Bevonás

Demokráciában két választás között is be kell vonni a döntéshozatalba az embereket, és erről szól a nemzeti konzultáció - mondta kérdésre Gulyás. 

Magyarország energiaellátása továbbra is biztosított

A lengyel liberálisok megnevezték a lehetséges elkövetőt az Északi Áramlat esetén történt robbantás ügyében, de én nem mennék bele találgatásokba - mondta kérdésre Gulyás. A helyzet súlyos, de Magyarország energiaellátása továbbra is biztosított. 

Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!