2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Ukrajnában már alig van behívható férfi, mert vagy meghaltak, megsebesültek, vagy elmenekültek a háború elől

Élőben elemeztük a legfrisebb ukrajnai háborús híreket Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel és Tóth Máté energetikai szakértővel. Skype-on Dunda György kárpátaljai tudósítót kapcsoltuk.

  • Háború Ukrajnában - Ukrajnában már alig van behívható férfi, mert vagy meghaltak, megsebesültek, vagy elmenekültek a háború elől

Jelenős orosz sikerekről érkeztek hírek a hétvégén. Herszonban az infrastrukturális károk mellett civilek is életüket vesztették a Föderáció folyamatos ostromában. Vuhledárnál a védővonalat már áttörték az orosz csapatok, a következő napokban akár el is foglalhatják a várost. Közben az ukránokat háborús bűnnel vádolják, amiért egy kórházra mértek csapást.

A helyi beszámolók szerint az orosz offenzíva során egy tömegközlekedési vállalat épülete teljesen megsemmisült, négy lakóház, több autó, egy kórház és egy iskola rongálódott meg. A támadásokban legalább hárman vesztették életüket és kilencen megsebesültek.

Gomolygó füstfelhő lengi be a Donyecki településeket is. Vuhledár környékén is véres harcok folynak. A beszámolók szerint az orosz erőknek sikerült áttörniük a délkelet-ukrajnai város körüli első védvonalat. Az amerikai Instititute for the Study of War jelentése szerint az orosz csapatok folyamatosan váltják fel a Wagner-csoport erőit a környékbeli harcok során.

Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta meg az ukrán hadsereget, hogy szándékosan mértek csapást egy kórházra, amit háborús bűnnek minősítettek.

Az ukrán vezérkar a vádakra nem reagált, viszont közölték, az orosz Wagner-csoport mintegy 300 tagját szállították egy kórházba a Luhanszki régióban. Hozzátették ugyanakkor, hogy az orvosok nem hajlandóak ellátni őket.

A fegyverszállítások elnyújtják a háborút

A fegyverszállítások elnyújtják a háborút és növelik a halottak számát, azonban mennyiben Ukrajna patthelyzetet tud kialakítani a fronton, akkor Kijev szemszögéből nézve volt értelme a fegyverszállításoknak - erről beszélt Nógrádi György a Napindítóban. A biztonságpolitikai szakértő rámutatott, ellenkező esetben Ukrajnát fegyverekkel ellátni teljesen értelmetlenné válna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!