idezojelek

Varju-ügy: kár volt

Az ellenzék MTVA-székházfesztiválján történtek miatt Varju pankrátorra kilencszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ki ne emlékezne az ellenzék MTVA-székházfesztiváljára 2018 decemberéből? Akár még szilveszteri előzetesnek is elment volna az a többórás attrakció, amit a honanya-/honatyakommandó előadott a köztévé épületében. (Ismert, az ellenzéki különítmény azért masírozott be a székházba, hogy élőben beolvassa ötpontos követelését. Ám elképzelésük füstbe ment, az objektum biztonsági őrei útjukat állták.)

Nekem legjobban az a burleszk-összeállítás tetszett, amely Varju László DK-alelnök videón megörökített hányattatásait tárta elénk. (A felvételek zömét maga a karakterszínész készítette.) A képsorokon azt látjuk, amint a csökönyös Varju erőnek erejével be akar menni a stúdióajtón, huzakodni kezd a hivatalosságokkal, miközben a kialakult birkózómérkőzést a mobiltelefonján közvetíti. (A markos Varju saját állítása szerint hajdan bányászként dolgozott – illetve, izé… Az elvtársi időkben a Mecseki Ércbányászat osztályvezetője volt. A bányabejáratot az ablakból látta…)

A biztonságiak helyében én hagytam volna a földre fészkelő Varjut, szelfizzen csak tovább kedvére. Esetleg beengedtem volna egy stúdiónak álcázott gumiszobába. Ha már a főnöke bezáratta az OPNI-t.

A történtek kapcsán Varju pankrátorra minap kilencszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék.

Természetesen a szemkilövőhegyi főnök is megszólalt: „Veled vagyunk, Varju László! – írta a közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. – Nem azt büntetik meg, aki bántalmazott, hanem azt, akit bántalmaztak. Nem az ország ellenőrzi a hatalmat, hanem a hatalom ellenőrzi az országot. Ennek fogunk véget vetni.”

Ezek még egy Varju-ügyben is azt hiszik, tollas a hátunk.

Borítókép: Varju László DK-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés ülésén (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.