2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Sport

Szurkolói magyarellenes rigmusai miatt a Craiova megbüntette magát

Megbüntette magát a FCU 1948 Craiova, amelynek a Sepsi OSK elleni, hétvégi labdarúgó-mérkőzését felfüggesztették, mivel a szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

  • Szurkolói magyarellenes rigmusai miatt a Craiova megbüntette magát

A klub szerdai közlése szerint a hazai találkozókat meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játssza a krajovai csapat.

A vezetőség három pontban közölte a saját hatáskörben meghozott döntéseket. Így meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játsszák a meccseket, kezdeményezik a Román Labdarúgó Szövetségnél egy olyan szabályzat kidolgozását, amely megelőzi a hétvégihez hasonló eseteket. Emellett közölték, hogy a későbbiekben fogják értesíteni bérletes szurkolóikat arról, miként kaphatják vissza pénzüket.

A klub honlapján közzétett bejegyzés szerint a szurkolóik egy részének sepsiszentgyörgyi "huliganizmusa" óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek, ezért látták szükségesnek meghozni ezt a döntést.

A román sajtó emlékeztetett rá, hogy a krajovai szurkolók egy része Adrian Mititelu klubtulajdonossal konfliktusban áll.

Vasárnap alig 26 perc után Andrei Chivulete játékvezető előbb félbeszakította, majd tíz perc kényszerszünet után lefújta a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova élvonalbeli bajnoki mérkőzést, mivel a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak. Romániában először fordult elő, hogy rasszista, idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset. A magyar tulajdonosi hátterű Sepsi mérkőzéseinek többségén a vendégszurkolók rendszeresen kiabálnak magyarellenes rigmusokat. A három pont sorsáról a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!