2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

A horvát elnök szerint a Krím már nem lesz többé Ukrajna része

Zágráb és Kijev kapcsolata a horvát államfő kijelentései ellenére is kiváló - legalábbis a horvát kormányfő szerint. Andrej Plenkovic arra utalt, hogy Zoran Milanovic elnök azt mondta: a Krím soha többé nem lesz Ukrajna része. Mégis Orbán Viktor szavai kavartak nagyobb vihart Kijevben, pedig a magyar államfő nem tett ennyire határozott kijelentéseket.

  • A horvát elnök szerint a Krím már nem lesz többé Ukrajna része

Német tankok Oroszország ellen - sok szerencsét! - jelentette ki a Leopard harckocsik küldésére reagálva Zoran Milanovic. Úgy látja, hogy a német tankok átvezénylése a frontra méginkább homogenizálja majd az oroszokat és közelebb tolja Moszkvát Pekinghez.

Azt is kijelentette, hogy Horvátországnak a humanitárius segélyek küldésén, valamint az orosz agresszió elítélésén túl nem kellene részt vennie ebben a konfliktusban. Milanovic mélyen elítélte és erkölcstelennek nevezete, amit a Nyugat tesz az ukrajnai háború okán.

A Krím sosem lesz már többé Ukrajna része. Ez kristálytiszta. A német tábornokok is ezt gondolják ez egyértelmű!

- mondta újságíróknak Zoran Milanovic hétfőn.

Bár a Krím önkényes elcsatolását ugyanebben az interjúban egy mondattal korábban bűnnek nevezte a horvát elnök, a média mégis a Krímről szóló mondatot kapta fel és Ukrajna is azonnal tiltakozott.

A kijevi magyar nagykövetet azonban be is kérették az ukrán külügyminisztériumba, Orbán Viktor hétvégi kijelentései miatt.

A The American Conservative lapnak azt mondta a magyar miniszterelnök, hogy Oroszország a választások előtt nem engedhet meg magának vesztes háborút, ezért úgy véli, hogy Moszkva Ukrajnát inkább kormányozhatatlan ronccsá változtatja és ez sikerülhet is. Most olyan, mint Afganisztán, senkiföldje.

Az ukrán külügyminisztérium nagyon hevesen reagált. Azt közölték Kijevben a magyar nagykövettel, hogy ukránellenes a retorika, amelyet a magyar vezetés hosszú ideje folytat, teljességgel elfogadhatatlan, és arra figyelmeztetnek, hogy súlyos károkat okoz az ukrán–magyar kapcsolatokban.

KAPCSOLÓDÓ: 

Trágár kifejezésekkel gyalázta a miniszterelnököt és kollektív történelmi bűnökkel vádolta meg a magyarokat Dnyipro polgármestere

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!