Önmagát igazította helyre a hazudozó jogállamisági jelentésíró

Gwendoline Delbos-Corfield: Pontatlanul fogalmaztam, amikor a szivárogtatást említettem.

Magyar Nemzet
2023. 02. 08. 14:35
DELBOS-CORFIELD, Gwendoline
Budapest, 2021. október 1. Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselõ, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselõcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetõje sajtótájékoztatót tart az EP budapesti irodájában 2021. október 1-jén. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gwendoline Delbos-Corfield európai parlamenti képviselő teljesen alaptalan állításokat terjeszt a magyar kormány szivárogtatásáról. A sajtó talpnyalói pedig visszaböfögik a rágalmakat. Néhányan még csodálkoznak, hogy miért alacsony a bizalom Brüsszel iránt

– így reagált Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő a Twitteren Gwendoline Delbos-Corfield francia EP-képviselő felszólalására hazánkkal kapcsolatban. Utóbbi később korrigálta a saját nyilatkozatát, mert szerinte pontatlanságokat fogalmazott meg egy keddi brüsszeli konferencián.

A Népszavának nyilatkozva Gwendoline Delbos-Corfield, aki egyébként a magyarországi jogállamisággal foglalkozó jelentéstevő is, pontosította nyilatkozatát, amelyben az Euronews tudósítása szerint azt állította, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak. – Pontatlanul fogalmaztam, amikor az említett szivárogtatást említettem, amellyel kapcsolatban semmiféle bizonyítékom nincs, és remélem, hogy nem is ez a helyzet. 

Mint kifejtette: a brüsszeli városházán tartott panelbeszélgetés résztvevőjeként arról beszélt, hogy akad egy hely az Európai Unióban, ahol van tere az orosz beavatkozásnak. Van egy kormány, a magyar, amely nem megbízható partnere a többi tagállamnak az orosz–ukrán konfliktusban. –Ezt egyebek mellett a budapesti külügyminisztérium elleni orosz hekkertámadásokkal akartam szemléltetni. A magyar hatóságok tudtak erről, hosszú ideig mégsem tettek semmit az ellen, hogy információk, köztük bizalmas információk szivárogjanak ki az oroszokhoz. Erre gondoltam, de helytelenül fejeztem ki magam – fogalmazott a francia zöldpárti EP-képviselő. Delbos-Corfield hozzátette: soha sem tenne olyan feltételezéseket, hogy a magyar titkosszolgálatok részéről szervezett és strukturált, önkéntes alapon történő kiszivárogtatás folyik Oroszország felé.

Az említett brüsszeli, Cities for the rule of law (Városok a jogállamiságért) elnevezésű konferencián felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is. Mint fogalmazott, Magyarország nagyon messze áll azon elvárások megvalósításától, amelyeket az Európai Unió a csatlakozni vágyó országoktól is elvár. Konkrétumokról azonban nem beszélt a főpolgármester.

 

Borítókép: Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti képviselő, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport alelnöke, az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetője sajtótájékoztatót tart az EP budapesti irodájában 2021. október 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.