Pikó András a külföldiek szavazataira hajt + videó

Fogyóban lehetnek a baloldali voksok.

2024. 03. 19. 10:44
Pikó András Fotó: Telenko Zsombor Benedek Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András angol nyelven tett közzé kampányvideót a közösségi oldalán, amelyben arra buzdítja a VIII. kerület külföldi lakóit, hogy gyakorolják szavazati jogukat, és szavazzanak rá.

 

Pikó András minden voksot összekaparna

A baloldali polgármester a videóban bemutatja, hogy Magyarországon, egészen pontosan Józsefvárosban hogyan szavazhatnak a külföldiek. A videóban közli, idén lesznek az önkormányzati választások, így a főváros és a kerületek polgármester-jelöltjeire is lehet majd voksolni, de a puszta információszolgáltatásnál Pikó Andárs nem állt meg.

Hogy kire szavazzon? Pikó Andrásra!

– jelzi a Józsefvárosban élő külföldieknek a felugró felirat. A videó ezután végigvezeti, miképp történik a szavazatleadás folyamata, kinek van hozzá joga, és milyen iratokra van szükség az érvényes szavazat leadásához.

 

Fogyóban lehetnek a szavazatok

Érthető, hogy Pikó András hajt a szavazatokért, hiszen a kerület rendszeresen hangos a politikai botrányoktól, így az elveszített szavazók pótlására kapóra jönnének a külföldi voksok. Ezt nem csak Józsefváros polgármestere vette észre; ahogy a Magyar Nemzet megírta, külföldi szavazóknak tartott fórumot a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. Az eseményen előadást tartott Karácsony Gergely főpolgármester is, a látogatók között volt Pikó András, a VIII. kerület és Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere. A Fidesz kerületi politikusai szerint a baloldali polgármesterek szavazatvásárlásba kezdtek.

Karácsony Gergelyék azt mutatták be az itt letelepedő külföldieknek, hogy mit kínál nekik a város és miben számít rájuk. Karácsony egy bejegyzésben kijelentette: Budapest sokszínű és soknemzetiségű város, ahol közel százezer külföldi állampolgár él, akiknek a városvezető az otthonává tenné a fővárost. Erre reagálva volt, aki azt írta, hogy Karácsonynak az adományládikák tartalmáért meg kell dolgoznia, mások szerint új szavazatokért küzd az elvesztettek helyett.

 

Borítókép: Pikó András (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.