2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Kék hírek

Karnyújtásnyira az ítélet minden idők egyik legsúlyosabb rendőri korrupciós perében

Több mint tíz évvel az egész magyar igazságszolgáltatást megrázó rendőri korrupciós ügy kirobbanása után, október végén ítéletet hirdethetnek azoknak a volt rendőri vezetőknek az ügyében, akiket a vád szerint a Hajógyári-sziget egykori ura, Vizoviczki László korrumpált. A rendőrség egykori csúcsvezetői azért vannak nehéz helyzetben, mert Vizoviczki évekkel ezelőtt beismerte a bűncselekményeket, amiért jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

  • Karnyújtásnyira az ítélet minden idők egyik legsúlyosabb rendőri korrupciós perében

Október végén első fokú ítélet születhet azoknak a volt főrendőröknek az ügyében, akiket a vád szerint az éjszakai élet hírhedt ura, Vizoviczki László korrumpált – tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályától. A zárt ajtók mögött zajló perben jelenleg a védői perbeszédek hangzanak el, utána a vádlottak beszélhetnek az utolsó szó jogán, azt követően pedig várhatóan kihirdetik az ítéletet.

Vizoviczkire és a rendőri vezetőkre 2012. május 31-én, illetve június elején csaptak le Budapesten a hatóságok. A Hajógyári-sziget urán kívül többek között bilincs kattant a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetője, az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának egykori irányítója, a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetője, valamint a BRFK volt felderítő nyomozója csuklóján is. 

Az akkori gyanú és a későbbi vád szerint a diszkócsászár milliós összegeket fizetett azért, hogy bűnügyi információkhoz jusson, illetve szórakozóhelyeit ne zargassák a hatóságok, konkurensei diszkóit viszont razziákkal lehetetlenítsék el.  

A Vizoviczki elleni nyomozás a rendőrség belső elhárításaként is működő Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF). A diszkócsászár, több egykori főrendőr és társaik ügyében többek között bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vesztegetéses eljárásban huszonkét vádlott, köztük hét volt rendőrtiszt – öten vezető beosztású volt rendőrfőtisztek –, volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő szerepelt. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!