2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Az LMBTQ-törvények eltörlését tervezi a spanyol jobboldal

A transztörvény eltörlését tervezi kormányra kerülése esetén a spanyol jobboldal. A május 28-ai önkormányzati választásokon győztes Néppárt vezetője emellett arról is szólt, hogy szinte az összes közelmúltban elfogadott baloldali törvényen kiigazításokat fog végrehajtani. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította.

  • Az LMBTQ-törvények eltörlését tervezi a spanyol jobboldal

A 16 éveseknek szabad nemváltást biztosító transztörvényt úgy, ahogy van, el akarja törölni a Néppárt, amely két héttel ezelőtt megnyerte a regionális választásokat Spanyolországban és kulcsfontosságú területeket szerzett meg a szocialistáktól.

Alberto Núñez Feijóo, a Néppárt vezetője és egyben a miniszterelnöki szék legfőbb esélyese egy rádióinterjúban jelentette be, hogy ha megnyeri a július 23-ra előrehozott parlamenti választásokat, akkor a transztörvényt vissza fogja vonni, mivel ahogy ő fogalmazott, hülyeségnek tartja, hisz támadja a kiskorúakat, az orvosokat, a feministákat és a józan észt is.

Megjegyezte, hogy Spanyolországban jelenleg könnyebben lehet nemet váltani, mint jogosítványt szerezni, ami szerinte nem elfogadható. Hogy megnyugtassa az LMBTQ-csoportokat, közölte, hogy az ő kormányra kerülése esetén is lesz transztörvény, de nem ebben a formában.

Bejelentette azt is, hogy visszavonja a demokratikus emlékezetről szóló törvényt és egy újat dolgoz ki. Ezzel a Franco-diktatúra áldozatait akarta kártalanítani a jelenlegi kormány, illetve mondhatjuk, hogy a segítségével ki akarta törölni a Franco-időket a köztudatból.

Feijóo meg akarja szüntetni a szélsőbaloldal által vezetett tárcákat, köztük elsősorban a fogyasztóvédelmi és az esélyegyenlőségi minisztériumot, csökkentve ezzel a miniszterek számát. Azt is elmondta, hogy nincs problémája olyan baloldali törvényekkel, mint például az eutanázia vagy az abortusztörvény. Azokat nem akarja visszavonni, de ha ő lesz a kormányfő, akkor mindenképpen "kiigazításokat" fog végrehajtani rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!