Dárdai Pál felesége elsírta magát, de kénytelen beletörődni a helyzetbe

Amint arról beszámoltunk, a labdarúgó Bundesliga 2-ben szereplő Hertha egyik legreményteljesebb tehetségének számító játékosa, a 18 éves Dárdai Bence nem fogadta el berlini nevelőegyesülete szerződéshosszabbítási ajánlatát, és nyáron a Bundesliga élvonalában szereplő Wolfsburghoz igazol. A Hertha vezetőedzője, édesapja, Dárdai Pál nyilatkozott a helyzetről.

2024. 03. 18. 15:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német másodosztály legutóbbi, 26. fordulójában a Hertha 5-2-re legyőzte az ugyancsak nagy múltú Schalke csapatát, de így is csak a kilencedik helyen áll a tabellán. A Schalke pedig még nehezebb helyzetben van, a tizennyolc csapat között csak a 14., két pontra van a kiesőhelytől. A találkozó után beszélt Dárdai Bence nyári távozásáról is, s nem tagadta, edzőként csalódott, hogy legkisebb fia nem fogadta el a Hertha szerződéshosszabbítási ajánlatát, és a nyáron a Bundesliga élvonalában szereplő Wolfsburghoz igazol. A másik két fiával, Mártonnal és Palkóval is együtt dolgozó Dárdai Pál elmondta, a feleségét megviselte, hogy bátyjai után Bence is elköltözik otthonról.

Dárdai Bence
Dárdai Bence távozásával sokat veszít a Hertha (Forrás: Instagram/bencedardai)

– Apaként ebbe nem szólhattam bele. Az édesanyja, a testvérei és a csapat megpróbálta maradásra bírni. Ez fájdalmas, a feleségem pár napig sírt. De tisztelet annak a klubnak, amely el tudja vinni Bencét ebből a családból és ebből a környezetből – idézi a Bors cikkében Dárdai Pál nyilatkozatát.

A tréner korábban nyilatkozott arról, hogy az ő édesapja sem szólt bele a karrierjével kapcsolatos döntéseibe, és ő is a fiaira bízza a válogatottságuk vagy éppen a klubváltásaik ügyét. Dárdai Mónika tavaly nyáron még „megvétózta” az akkor 17 éves, érettségi előtt álló fia távozását, most viszont fájó szívvel el kellett fogadnia a nagykorúvá vált gyermeke döntését.

 

Dárdai Pál: Ha Bundesligában játszanánk, biztosan itt maradna

Dárdai Pál arra is célzott, hogy fia távozásáért áttételesen a klub korábbi vezetői a felelősök, akik euró-százmilliókat szórtak el olyan játékosok megvásárlására, akik nem váltak be, a csapat kiesett az élvonalból, a klub pedig nagyon nehéz anyagi helyzetbe került, a csőd közelébe.

– Ha Bundesligában játszanánk, biztosan itt maradna. Amikor először átvettem a Herthát, felépítettünk valamit, minden fiatal játékos ide akart jönni és fejlődni. Ma ez nehéz, a másodosztály nagyon fizikális, nem egyszerű a fiatalok számára – szögezte le Dárdai Pál.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Borítókép: Dárdai Bence a nyáron elhagyja a Herthát a Wolfsburg kedvééért (Forrás: X/Instagram/bencedardai)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.